Konya dahil 41 ilde Narkogüç-46 operasyonu

Konya dahil 41 ilde Narkogüç-46 operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğiyle düzenlenen 'Narkogüç-46' operasyonlarında 41 ilde gerçekleştirilen baskınlarda 201 uyuşturucu şüphelisi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen "Narkogüç-46" operasyonları hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonlarda, 41 ilde eş zamanlı olarak 348 ekip, bin 136 personel, hava aracı ve 18 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Konya dahil 41 ilde Narkogüç-46 operasyonu

Kayseri, Gaziantep, Konya, Ankara, Osmaniye, İzmir, Antalya, Kocaeli, Tekirdağ, Adana, Sakarya, Bilecik, Mersin, İstanbul, Şanlıurfa, Muğla, Adıyaman, Balıkesir, Isparta, Kahramanmaraş, Denizli, Erzincan, Samsun, Niğde, Bolu, Diyarbakır, Hatay, Kastamonu, Kütahya, Malatya, Kırıkkale, Edirne, Kırklareli, Afyonkarahisar, Aksaray, Çorum, Elazığ, Manisa, Van, Bursa ve Ağrı olmak üzere toplamda 41 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 221 kilogram uyuşturucu madde ve 2 milyon 153 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Konya dahil 41 ilde Narkogüç-46 operasyonu

Operasyonlar sonucunda 201 şahısın zehir taciri ve sokak satıcısı olarak tespit edilip gözaltına alındığını belirten Bakan Yerlikaya, bu başarılı operasyonların devam edeceğini ve ülke genelinde uyuşturucu ile mücadelede kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.