Konya BYEGM, “Basın Bayramı” nı Kutladı

Konya BYEGM, “Basın Bayramı” nı Kutladı

Abdurrahman Fidancı, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Türk basınından sansürün kaldırılışının 109 uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Türk basınından sansürün kaldırılışının 109 uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Herkesin, bilgi edinme, haber alma, özgür düşünme, ifade ve serbest eleştiri hakkına sahip olduğunun altını çizen Fidancı, mesajında şunlara yer verdi: “İletişim özgürlüğünün temel yapı taşlarını oluşturan bu haklar, özgürlükçü, demokratik hukuk sistemi ile yönetilen ülkemizde anayasal güvence altına alınmıştır. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolu olan basın ve yayın özgürlüğü de temel insan hakları arasında yer almaktadır. Basın özgürlüğü, halkın doğru haber alma, bilgi edinme hakkı adına dürüst biçimde kullanılması demektir ve bunu yaparken de gazetecinin özgürlüğünün içeriğini ve sınırlarını ise öncelikle sorumlulukları ile meslek ilkeleri belirler. Gazeteci tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma hakkına sahiptir. Gazetecinin karşısına çıkarılacak gizlilik ve sır gibi engeller kamusal işlerde yasaya, özel işlerde açık ve ikna edici gerekçelere sahip olmalıdır” dedi. İletişim özgürlüğünün, halkın gerçekleri öğrenme hakkının bir aracı olduğunun altını çizen Fidancı, “Bir millet ve devlet için doğru ve sağlıklı bilgiye zamanında ulaşmak hayati bir ihtiyaç, başta ülkenin yüksek menfaatleri olmak üzere, kamu yararı gözetilerek gerçekleri olduğu gibi bozmadan ve abartmadan kamuoyuna yansıtılmasında basın mensuplarımıza önemli görevler düştüğünü” söyledi. Kendisinin de gazetecilik mesleğinden geldiğini belirten Fidancı, gazeteciliğin zor ve meşakkatli bir görev olduğunu vurgulayarak, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce bu yıl 30.’cusu düzenlenen yerel medya özendirme yarışmasında Konya’dan dereceye girerek ödül almaya hak kazanan basın mensuplarını tebrik etti. Basın mensuplarının mesleki alanda gelişimlerine önem verdiklerinin altını çizen Fidancı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün öncülüğünde, BYEGM Konya İl Müdürlüğü olarak basın mensuplarının mesleki birikimlerinin artırılmasına yönelik eğitim çalışmalarında her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi. Fidancı, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Türk basınından sansürün kaldırılışının 109 uncu yıldönümü dolayısıyla, basın mensuplarının Basın Bayramını kutlayarak, meslek yaşamlarında başarılar diledi.Haber Merkezi