Konya Büyükşehir Stadyumu'nun gerçek kapasitesi kaç?

Konya Büyükşehir Stadyumu'nun gerçek kapasitesi kaç?

TFF'nin Euro 2024 adaylık dosyasında Konya Büyükşehir Stadyumu’nun kapasitesinin 37.829 olarak yer alması, "Stadın gerçek kapasitesi ne?" sorularını beraberinde getirdi.

Türkiye ve Almanya'nın aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2024) düzenleyecek ülke 27 Eylül 2018 Perşembe günü belli olacak. EURO 2024'e ev sahipliği yapma hakkı kazanan ülke, UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde TSİ 15.45'te başlayacak törende açıklanacak.​

Türkiye şampiyonayla ilgili adaylık dosyasını sunduktan sonra geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA EURO 2024'ü düzenlemek için hazırlayıp 26 Nisan 2018 tarihinde UEFA'ya sunduğu dosyada organizasyon ile ilgili stadyumlar, ulaşım, hukuki-mali konular ve teknik altyapı gibi 12 başlıkta tüm detaylar yer alıyor. 

 

STATLAR DOSYADA

Türkiye'nin en önemli kozlarının başında modern ve yeni statları geliyor. Türkiye'nin EURO 2024'e ev sahipliği için belirlediği 10 stadın 8'i kullanımda. EURO 2024 için Atatürk Olimpiyat Stadı ve Türk Telekom Stadı (İstanbul), Bursa Büyükşehir Belediye Stadı (Bursa), Antalya Stadı (Antalya), Yeni Eskişehir Stadı (Eskişehir), Gaziantep Stadı (Gaziantep), Konya Büyükşehir Belediye Stadı (Konya), Medical Park (Trabzon), Yeni Kocaeli Stadı (Kocaeli), Ankara Stadı (Ankara) UEFA'ya gönderilen dosyada yer aldı.

 

ADAYLIK DOSYASINA  GÖRE

KONYA BÜYÜKŞEHİR STADYUMU’NUN KAPASİTESİ 37.829

Adaylık dosyasında Konya Büyükşehir Stadyumu’nun kapasitesinin 37.829 olarak belirtilmesi, kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Konya’nın plaka kodu olan 42’ye atfen 42 bin kişilik olarak inşa edildiği belirtilen ve bugüne kadar da kamuoyuna bu şekilde deklare edilen Konya Büyükşehir Stadyumu’nun kapasitesinin dosyada 37.829 olarak yer alması “Stadın gerçek kapasitesi kaç?” sorusunu da beraberinde getirdi.

 

untitled-1-copy-167.jpg

Adaylık dosyasının 52. sayfasındaki stat bilgileri

 

 

Etiketler :