Konya Büyükşehir Belediyesi Tez Konusu Oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Tez Konusu Oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen başarılı çalışmalar akademik tez çalışmasına konu oldu

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı Başkanlığı Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Öğrencisi Ebubekir ONHAN, akademik tez çalışması olarak Konya Büyükşehir Belediyesi’ni konu aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya Turizminin gelişimine yönelik yaptığı başarılı çalışmalara değinen Ebubekir ONHAN “Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’nın tarihi, kültürel ve sosyolojik değerlerinin tanıtımı, tarihi ve kültürel değerlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından koruma altına alınması ve bunun yanında özellikle Konya’nın kültürel, sanatsal ve tarihi değerlerinin kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarımına yönelik yapılan saygın yayın çalışmaları, turizm sektörü tarafından takdirle takip edilmektedir” dedi.

Marka Şehir Konya’nın yurt içi ve yurt dışı sayısız program ve fuarlarda Konya’mızın ciddi şekilde tanıtımının yapıldığının altını çizen ONHAN; “2017 yılının ilk 10 ayında sadece müze gezi kayıtları baz alınarak bakanlık verilerinde iki buçuk milyona yakın yerli ve yabancı turistin Konya’yı ziyaret ettiğini biliyoruz. Konya’nın turist portföyünün bu rakamın çok çok üstünde olduğunu da biliyoruz. Konya’ya gelen misafirlere yönelik yaptığımız ön çalışma da iki önemli husus tespit ettik. Birincisi Konya’ya karayolu, demiryolu ve havayolu ile gelen misafirlerin bulundukları şehri kıskandıracak şekilde temiz bir şehir, bol yeşil alan, planlı ve modern bir şehircilikle karşılaştığını tespit ettik. İkinci husus ise, şehre gelen ziyaretçilerin; kültürel ve sanatsal noktada çok iyi derece de faaliyetlerin yürütüldüğünü ve bazı sektör yöneticilerinin ise bu etkinliklerin sektöre ciddi şekilde katkıda bulunduğunu ifade etmesi bizim çalışmamızda Konya Büyükşehir Belediye’sinin Turizm Faaliyetlerini ele almamıza vesile oldu” dedi.

“TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATIYORUZ”

Çalışmanın konusu bakımında akademik camiada ses getireceğini açıklayan ONHAN “Yerel yönetimlerin turizm faaliyetlerini inceleyip Konya Büyükşehir Belediyesi’nin turizm faaliyetlerini örnek göstererek; akademik camiada ses getirecek bir hazırlığın içerisindeyiz. Bir çok şehrin kentleşme noktasında örnek olarak aldığı Konya, bu çalışmamızla akademik camiada ve özellikle Turizm Sektörüne Yerel Yönetimlerin katkısı çatısı altında bir çok araştırmaya konu olacağından şüphe dahi duymuyoruz” dedi.