Konya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’na hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’na hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzurlu ve sorunsuz bir şekilde geçirmeleri için gerekli tedbirleri aldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi gerekli tüm hazırlıklarını yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kurban satış ve kesim yerlerinde veteriner hekimler ve zabıta ekiplerince sağlık ve belge kontrolleri yapıyor. Kurbanlık hayvanların seçiminden kesimine kadar yapılması gerekenleri içerenlerle ilgili eğitim çalışmaları ve duyurular yapan Büyükşehir Belediyesi, belirlenen satış ve kesim yerlerinde oluşacak her türlü atıkların bayram süresince toplanması konusunda da gerekli önlemleri aldı. Tespit edilen kurban satış ve kesim yerlerinden başka yerlerde kurban satışına ve kesimine müsaade etmeyecek olan Konya Büyükşehir Belediyesi, satış ve kesim yerlerinde oluşacak her türlü atıkların çevre kirliliğine mahal bırakmayacak şekilde toplanması ve temizlenmesi konusunda da gerekli önlemleri aldı. Vatandaşlar, Kurban Bayramı süresince kurbanlık hayvanları ile ilgili yaşadıkları herhangi bir problem karşısında Alo 153 hattından yardım isteyebilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Tatlıcak bölgesindeki Hayvan Park ve Pazar Yeri Tesisleri ile Meram İlçesi Karahüyük Mahallesi kurbanlık hayvan satış yerinde bayramın birinci gününe kadar hayvanların ücretsiz genel muayenesi, yaş tayini ve ultrason ile gebelik testi hizmeti veriliyor. Tüm mezarlıkların genel temizliğini yaparak vatandaşların huzur ve güvenliği için mezarlıklardaki tedbirleri artıran Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde temizlik çalışmalarını da bayramın son gününe kadar sürdürecek. Bayram süresince Pazar tarifesi uygulaması ile hizmet verecek olan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı da Kurban Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Zabıta, bayram tatili süresince Otogar’da 24 saat, Çevre Zabıta Amirliği’nde 08.00-20.00, Kültürpark ve şehir merkezinde 08.00-24.00, Mevlana Türbesi çevresinde 09.00-19.00 saatleri arası hizmet verecek. Zabıta ile ilgili şikayetler için 353 50 48 ve 265 01 93 no’lu telefonlar aranabilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar; su ve kanalizasyon arızaları için ALO 185’i arayabilecekler.

Bayram süresince normal mesaisine devam edecek olan İtfaiye Dairesi Başkanlığı; Selçuklu, Meram, Karatay, Sancak, Kaşınhanı Grup Amirlikleri ve 28 ilçe merkezinde çalışmaya devam edecek. Vatandaşlar, yangın ve benzeri tabii afetlerle ilgili ihbarlarını 110 no’lu telefona bildirebilecekler.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde de bayram süresince, yol, tretuvar, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek Acil Müdahale Ekibi hizmet verecek. Vatandaşlar, bayram süresince belediye birimleri ile ilgili şikayetlerini Alo 153 no’lu telefona bildirebilecek.