Konya bu haberle yıkılacak

Konya bu haberle yıkılacak

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu hafta için Türkiye'ye yönelik kötü bir haber verdi. Özellikle Konya'da ikamet eden vatandaşlar bu habere hiç sevinmeyecek.

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen sosyal medya hesabından bu haftada Türkiye'nin yağış grafiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şen, Türkiye'de bu hafta boyunca yağış beklenmediğini belirterek Konya, İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da gibi şehirlerdeki vatandaşları üzdü.

Şen paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki 1 hafta yağış görünmüyor. İstanbul barajlarında doluluk yirminin altına düştü % 19.89. Avrupa yakasındaki barajlarda su kalmadı Anadolu yakasından (Melenden gelen) aktarılan suyla idare ediliyor. Anadoluda da durum bundan farksız."

Konya'ya Yağmur Tahmini Yapılmıştı

Meteoroloji İşleri, geçtiğimiz günlerde Konya'ya yağmur tahmini yayınlamıştı. Güncellenen tahminlere göre Konya'da önümüzdeki 8 gün boyunca yağmur ihtimali görünmüyor. Öte yandan Konya'da hava sıcaklığının gündüz saatlerinde 24 ila 26 derece arasında olması bekleniyor.

5.jpg

Konya Cepten Yiyor

Konya'nın iki büyük barajında seviye günden güne azalıyor. Altınapa Barajı'nda seviye yüzde 59'a gerilerken Bağbaşı Barajı yüzde 29 seviyesinde.

bagbasi-baraji-su-hacmi.png

altinapa-baraji-su-hacmi.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.