Konya Bilim Merkezi, 3.5 Yılda 915 Bin Bilim Meraklısını Ağırladı

Konya Bilim Merkezi, 3.5 Yılda 915 Bin Bilim Meraklısını Ağırladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’ya kazandırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, 2017’de adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Konya Bilim Merkezi, 2017 yılında 305 bin ziyaretçiyi ağırlarken açıldığı günden bu yana 915 bin bilim meraklısına ev sahipliği yaptı.

 konya-bilim-merkezi-2.jpg

Türkiye’nin yüksek standartlı ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, 2017’de Türkiye’nin farklı şehirlerinden yüzbinlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olma özelliği taşıyan Konya Bilim Merkezi’nin planetaryumu, bilimsel sergileri, astronomi günleri, etkinlikleri ve toplantı salonları ile Konya’nın yeni cazibe merkezlerinden ve yeni sembollerinden biri olduğunu söyledi. Tarihte hem bir başkent hem de bilimin, ticaretin, sanayinin merkezi konumunda olan Konya’nın bu konumuna adım adım erişme yolculuğunda olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Konya Bilim Merkezi’nin Konya’nın bilim merkezi olma vasfına katkı yaptığını dile getirdi. Bilim Merkezi’nin, diğer bilim merkezlerinde çalışacak personele eğitim vererek bu konuda da öncülük yaptığını kaydeden Başkan Akyürek, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde 81 ildeki fen lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin de Konya Bilim Merkezi’nde bilim ve teknolojiyle buluştuğunun altını çizdi. Konya Bilim Merkezi’nin öğrencilerin bilimsel deneyler yapmasına, doğayı keşfetmesine, teknolojiyi tanımasına, bilimsel etkinliklerle iç içe, verimli tatiller geçirmesine de çeşitli projelerle katkı sağladığını kaydeden Başkan Akyürek, “Bu yıl ilk kez atölye ve laboratuvar alanında yaz kampı düzenledik. Haftanın belirli günlerinde Bilim Merkezi’nde kampa alınan ilkokul, ortaokul ve fen lisesi öğrencilerimiz, bilimsel etkinliklerle iç içe, verimli bir yaz tatili geçirdi” dedi.

konya-bilim-merkezi-3.jpg

2017’DE 305 BİN ZİYARETÇİ

Planetaryumu, astronomi günleri, bilimsel sergileri, etkinlikleri ve toplantı salonları ile Konya’nın yeni cazibe merkezlerinden ve yeni sembollerinden biri haline gelen Bilim Merkezi’ni 2017 yılında 305 bin bilim meraklısı ziyaret ederken, hizmete açıldığı 2014 yılı Nisan ayından bu yana ziyaret edenlerin sayısı 915 bin 556 kişiye ulaştı. Konya Bilim Merkezi 2017 yılında Konya Bilim Festivali, Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Konferansı, Bilim Tarihi Yaz Okulu, STEM & MAKERS gibi önemli organizasyonların yanı sıra; söyleşiler, atölye çalışmaları, gezici bilim tırı, “Sosyal Bilimler Makale Yarışması’’ ve “5 Dakikada Bilim’’ adlı video yarışmaları, su roketi yarışması, Türkiye Fen Liseleri Fizik Zümre Başkanları Kampı gibi birçok etkinliğe imza attı.

konya-bilim-merkezi.jpg-5.jpgkonya-bilim-merkezi-8.jpg