Konya basketbolu şahlanacak!

Konya basketbolu şahlanacak!

Atiker Konyaspor, antrenör Aziz Bekir’i basketbol okullarının başına getirdi. Taraflar, düzenlenen imza töreniyle Konya’da basketbolu şahlandırmak için ilk adımı attı

Birçok branşta adından sıkça söz ettirmek isteyen Atiker Konyaspor Kulübü, Konya’da bitme noktasına gelen basketbolu yeniden canlandırabilmek için kolları sıvadı. Anadolu Kartalı, 7-15 yaş arasındaki çocukları basketbol okulunda yetiştirdikten sonra açacağı kulüpte oynatarak hem yetiştirecek hem de yarıştıracak. Hekimoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda yapılacak idmanlarda Konya basketbolu büyük ivme kazanacak. Yeni stadyumdaki kulüp binasında yapılacak öğrenci kayıtlarına Pazartesi günü başlanacağı belirtilirken, aylık aidatın 150 TL olduğu bildirildi.

BASKETBOL, GENÇLERE SEVDİRİLECEK
Basın toplantısında konuşan Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, "Konyaspor’un 2 ana hedefi var. Birincisi Konya şehrini tanıtmak, ikincisi Konyalı çocuk ve gençlerimize sporu sevdirmek ve spor yaptırmak... Bu kapsamda daha önce açtığımız futbol okulları gibi bu aydan itibaren basketbol okullarımızı Konya’da başlatıyoruz. O yüzden de yılların tecrübesi, Türk basketbol camiasının tanıdığı, Konya’mıza hizmet eden Aziz hocamla beraber bu çalışmaları başlatıyoruz. Şimdilik bir okulda başlıyoruz. Bu sayıyı ilerleyen dönemde artırmak istiyoruz.  Basketbolu Konya’da gençlerimize sevdireceğiz. Küçük yaş gruplarından itibaren bu eğitimleri vereceğiz. Şimdilik Hekimoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonundan başlatıyoruz. Merkezde ve merkez içlerinden bu salonların sayısını da artırmak istiyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu noktada desteği var. Merkez ilçe belediyelerinden de bu desteği bekliyoruz. 2-3 aylık bir gecikmeyle başladık. Tesis konusunda sıkıntı yaşadık. Önümüzdeki sezona daha çok spor tesisi Konyaspor’a tahsis edilir. Bu spor okulların değişik branşlarda da artırmak hedefindeyiz. Olimpiyatlara hazırlanan yüzme takımız var. İlerleyen dönemde yüzme okulu da açmak istiyoruz. Genç voleybol takımımız var. Tam bir spor kulübü olmak amacındayız. Camiamıza hayırlı olsun. Kamuoyunun tanıdığı bir hocayla çalışacak olmaktan ötürü memnuniyet duyuyoruz" dedi.

basket-001.jpg

SERÜVEN, BÖLGESEL LİG’DEN BAŞLAYACAK
Şan, basketbol şubesi kurulacak mı? sorusuna, "Benim gönlümde geçen bir konu bu. Ama bu biraz da maddiyata bağlı... Geçen sene de en azından 1.Lig’de takımın devam etmesi için bazı görüşmelerde bulunmuştum. Bu noktada maddi imkansızlıklar vardı. Gerekli istişarelerden sonra devam edilmemesi konusunda görüş ortaya çıktı. Biz o yüzden basketbolu çocuklardan başlatarak Konya’da bir geleneği oluşturmak istedik. Genç takımlarla bölgesel ligden önümüzdeki sene başlayabiliriz. Sonraki yıllar için teminimiz yarışmacı takım oluşturmak ama şimdilik bunu söylemek için erken. İnşallah kulübümüz önümüzde sene borçlarını bitirdikten sonra daha iyi imkanlara sahip olacak. Daha rahat hareket edebilir. Temennimiz basketbol şubesi açmak ama daha önce çocuklarımızı bu eğitimi almasıdır" cevabını verdi.

BÜYÜK BİR OYUNCU HAVUZU AMAÇLANIYOR
Konya'da basketbolu daha iyi yerlere getirme adına çalışacaklarını belirten antrenör Aziz Bekir, "Bu çalışmalardan çok memnunum. Umarım bu oluşum inşallah Konya basketboluna hayırlı olur. Basketbol kültürünü daha üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Kısa süre içinde merkez ve diğer ilçelerde basketbol okulları açmak istiyoruz. Büyük bir oyuncu havuzu oluşturmak istiyoruz. Umuyorum ki bu şehir ve kulübümüz bu büyük havuzu görünce hedeflerimizi daha yükseğe çıkacak. Biz önce basketbolu sevdirmek ve kaliteli bir hizmet sunmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde niyetimiz 2-3 hafta içinde ilk antrenmanı yapacağız. Pazartesi kayıtlar başlıyor. 7-15 yaş arası çocuklarımızı davet edeceğiz. Çocuklarımıza basketbolu en iyi şekilde anlatmak istiyoruz. Kendi oyuncularımızı yetiştirmek istiyoruz. Biz Konya’da basketbol aşkını oluşturmak amacındayız" dedi.