Konya basınına eğitim semineri

Konya basınına eğitim semineri

KONYA (AA) - Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Konya İl Müdürlüğünce, basın mensuplarına mülteciler ve göç terminolojisine...

KONYA (AA) - Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Konya İl Müdürlüğünce, basın mensuplarına mülteciler ve göç terminolojisine ilişkin eğitim semineri verilecek.

Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, "Basın Mensupları için Göç Terminolojisi ve Mülteci Konularında Bilgi ve Farkındalık Arttırma" projesi kapsamında verilecek seminerlerin 5 hafta süreyle Antalya'da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Türkiye’de vatandaşların mülteci algısı üzerindeki en büyük etkiyi yazılı ve görsel basının oluşturduğunu ifade eden Fidancı, mülteci algısının biçimlendirilmesinin, göç yönetimi açısından oldukça önemli hale geldiğini vurguladı.

BYEGM’nin yerel medyanın güçlendirilmesine önem verdiğinin altını çizen Fidancı, bu amaçla BYEGM tarafından eğitim seminerleri, bilgilendirme toplantıları, gazeteci değişim programları ve basın özendirme yarışmaları düzenlediğini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :