Konya Barosu olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Konya Barosu olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Üç adayın başkanlık için yarışacağı seçim öncesi bin 774 üyeli Konya Barosu’nun 2016 yılı olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Gerekli çoğunluğun sağlanmasıyla divan kurulu oluşturuldu.

Baro Başkan Yardımcısı Avukat Kemal Temiz’in konuşmasının ardından meslekte 25, 40 ve 50 yılı geride bırakan meslek mensuplarına plaket verildi. Bütçe taslakları görüşülerek onaylanırken, söz alan avukatlar görüş ve temennilerde bulundu. Verilen ara sonrası Birlik Grubu başkan adayı Suat Altınsoy, İlke Grubu başkan adayı Mustafa Aladağ ile Demokrat Avukatlar Grubu başkan adayı Ziya Sevgili meslek mensuplarına hitap etti. Birlik Grubu başkan adayı Suat Altınsoy, katılımcı bir baro olacaklarını söyledi. Konya Barosu’nda meslektaşlarının aktif bir şekilde yönetildiği, yönetime katıldığı bir kurum haline getirmenin ana hedefleri olduğunu belirten Suat Altınsoy, “Baromuz bünyesinde faaliyet gösteren merkezlerde aktif görev almak isteyen meslektaşlarımızla birlikte çalışacağız. Günün şartlarına ve değişen ihtiyaçlarına cevap verecek yeni merkezler kuracağız. Özellikle kadın meslektaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümü adına oluşturacağımız mesleki dayanışma merkezi, engelli meslektaşlarımızın karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması için engelli hakları merkezi ve bugüne kadar ihmal edilmiş ve meslektaşlarımızın talebiyle oluşturacağımız hayvan hakları merkezi hemen seçim sonrası yürürlüğe girecek diğer merkezlerden sadece bir tanesi. Ayrıca ilçelerimizde de bu merkezler aktif bir şekilde rol oynayacaktır. Aktif bir baro olmak bugünden verilmiş sözümüzdür. Konya Barosu şehrin büyümesinin de etkisiyle çok hızlı gelişmektedir. Bu büyüme doğal olarak baromuzun ihtiyaçlarına da yansımaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ahenkli bir çalışma neticesinde ortadan kaldırılabilecek bu sorunlar için aktif bir baronun varlığı kaçınılmazdır. Gerek adli merciler ve yerel yönetimler, gerekse kamu kurumlarıyla geliştirilecek aktif işbirlikleriyle  Meslektaşlarımızın ve baromuzun ihtiyaçları en kısa zamanda ve en doğru biçimde çözülecektir” dedi.

İlke Grubu başkan adayı Mustafa Aladağ da konuşmasında, avukatları yönetmeye değil hizmet etmeye talip olduklarını belirtti. Demokrat Avukatlar Grubu başkan adayı Ziya Sevgili’nin konuşmasıyla toplantı sona erdi.

2 Ekim Pazar günü 09.00-17.00 arasında Konya Adalet Sarayı’nda yargı gözetiminde yapılacak oy kullanma işleminin ardından avukatlar yeni baro yönetimini belirlemiş olacak. Ferit Hepokur-Memleket