Konya Barosu, Metin Feyzioğlu'nun yanında

Konya Barosu, Metin Feyzioğlu'nun yanında

Seçimli çağrı sonrası açıklama yapan Konya Barosu, Türkiye Barolar Birliği yönetiminin yanında yer aldığını açıkladı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Aydın, Van ve Tunceli baro yönetimleri, Türkiye Barolar Birliği'ne (TBB) seçimli olağanüstü genel kurul çağrısında bulundu. Seçimli çağrı sonrası açıklama yapan Konya Barosu, Türkiye Barolar Birliği’nin yanında yer aldığını açıkladı.

Açıklama şöyle:

Türkiye Barolar Birliğinin olağanüstü genel kurula davet edilmesi hakkında ki açıklamamızdır:

Bazı barolarımızın Türkiye Barolar Birliğini “birlik başkanının meşruiyetini kaybettiği” iddiası ile seçimli olağanüstü genel kurula davet çağrısını yakından takip etmekteyiz. Davet çağrısında bulunan tüm barolaramızın mevzuatımızdan kaynaklanan haklarını kullanmaları sonucu yapılan davet çağrısına saygı duymakla birlikte kesinlikle iştirak etmediğimizi, son gelişmelerden büyük bir endişe duyduğumuzu önemle belirtiriz.

Zira uzun yıllardır yargının, mesleğin içinde bulunduğu durumu ve  zor şartları her defasında birlikte dile getirdik. İki yıla yakın bir süredir sayın adalet bakanlığı, akademisyenler, hakimler, savcılar ve özellikle Türkiye Barolar Birliğimizin ve pek tabi ki barolarımızın yargının sorunlarının çözümü noktasında aynı masa etrafında toplandıkları somut çözüm önerilerini dile getirdikleri çalışmalar yapılmış ve nihayetinde yargı reformu strateji belgesi tüm kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Malumunuz olduğu üzere birinci yargı paketi yeni yasama yılının ilk gündemini oluşturmuş ve TBMM’de kabul edilerek yasalaşmıştır. Bu memnuniyet verici gelişmeler hepimizce bilinen sorunların çözümü noktasında bizleri umutlu olmaya sevk etmiştir. Tam da bu süreçte “birlik ve beraberliğe” en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde Türkiye Barolar Birliği başkanımızın hangi eylem ve/veya söylemleri nedeniyle, meşruiyetini kaybettiği  iddiasının ileri sürülmesinin, zaman ve dönem açısından uygun ve yerinde olmadığı kanaatindeyiz.

Konya Barosu olarak her zaman hukukun üstünlüğü, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığından yana tavır aldık ve almaya devam edeceğiz. 

Bu nedenlerle; mesleğin ve meslektaşların menfaatleri için, yoğun gayret ve çaba içerisinde bulunan Türkiye Barolar Birliğimizin yanında yer aldığımızı belirtmek isteriz.

Birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle, bu düşüncelerimizi tüm kamuoyuyla paylaşırız.

Saygılarımızla.

Konya Baro Başkanlığı

Etiketler :