Konya AK Gençlik’ten “limitsiz kardeşlik” programı

Konya AK Gençlik’ten “limitsiz kardeşlik” programı

AK Parti Konya İl Gençlik Kollarının, düzenlediği “Unlimited Brotherhood” adlı program ile Konya’da üniversite eğitimi gören 10 ülkeden 30 öğrenci, Konya’da bir araya geldi.

Ümmet bilinci, kardeşlik ve dayanışmanın vurgulandığı programda konuşan AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik; “Bizdeki bu ümmet bilinci oldukça kimse önümüzde duramaz” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Gençlik Kolları’ndan anlamlı proje…

“Limitsiz Kardeşlik”

İl Genlik Kolları Dış İlişkiler Birim Başkanlığı tarafından yürütülen ve “Unlimited Brotherhoot” yani Limitsiz Kardeşlik adı verilen söz konusu proje, Türkiye ile ülkemize eğitim için gelen yabancı uyruklu öğrenciler arasında kaynaşma, dayanışma ve ümmet bilincini arttırmayı hedefliyor.

10 Ülkeden 30 Yabancı Öğrenci…

15 günde bir yabancı öğrencilerle bir araya gelen AK Parti Konya Gençlik Kolları Dış ilişkiler Birimi, aralarında Filistin, Bangladeş, Afganistan, Pakistan, Somali ve Sudan’ın da bulunduğu 10 farklı ülkeden yabancı öğrencilerle beraber, Sille Kültür Evinde düzenlenen toplantıya yabancı uyruklu öğrencilerin yanı sıra AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik ve İl Gençlik Kolları Yönetim kurulu üyesi Selçuk Çiylez, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın, İl Gençlik Kolları Dış İlişkiler Birim Başkanı Sadettin Tat ve Dış İlişkiler Birim Başkanlığı Üyeleri katıldı.

Çelik; “Ümmet bilincimiz karşısında hiçbir güç duramaz”

Programda bu anlamlı projeye katılan tüm öğrencilere ve projeyi yürüten Dış İlişkiler Birim Başkanlığı’na teşekkür eden AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Konya; hoşgörü, kardeşlik ve dayanışmanın yanı sıra ümmet bilincinin en yüksek olduğu illerden biri. Konya’nın yansıması da Türkiye’dir. Hangi din ve ırktan olursa olsun ülkemiz ve milletimiz, tüm misafirlerini bağrına basar ve saygı duyar. Sizler de ülkelerinizden çok uzaklarda eğitim için ülkemizdesiniz. Hepinizin gönlümüzdeki değerleri ayrıdır. Bizim kardeşliğimiz ezelidir ve ebedi olacaktır. Bu ümmet bilinci ile hareket ettikçe kimse İslam ümmetinin ilerlemesine engel olamaz. Yeter ki bizler bu bilincimizi koruyalım.”

Türkiye’nin Dünyadaki Yeri…

Programa konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Türkiye’nin tarih boyunca dünya coğrafyasındaki yeri, etkinliği ve devlet politikaları hakkındaki bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaşırken; programı düzenleyen AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Dış İlişkiler Birim Başkanı Sadettin Tat ise programda proje hakkında şunları söyledi; “15 günde bir bir araya geldiğimiz şimdilik 10 ülkeden 30 kardeşimize alanında uzman kişilerle birlikte onlara hem kişisel gelişim, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler konusunda yardımcı oluyoruz, hem de kendi ülkelerini tüm Konya’ya tanıtma imkânı sunuyoruz.”