Konya 105 derece sıcaklıkta termal suya kavuşuyor

Konya 105 derece sıcaklıkta termal suya kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir ve Tuzlukçu bölgesinde bulunan 90 milyon metrekare alanda sıcak su işletim hakkını üstlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir Tuzlukçu bölgesinde MTA Genel Müdürlüğü tarafından çıkılan ihalede 90 milyon metrekare alanda sıcak su işletim hakkını üstlendi. Başta turizme dönük termal tesisler olmak üzere çeşitli proje çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe merkezlerini güçlendireceklerini, yöre insanını yüreklendirecek, ekonomik değer katacak çalışmalar başlattıklarını ifade etti. Başkan Akyürek’in yapmış olduğu açıklama şu şekilde; “Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile birlikte başlattığımız çalışmaların, daha bir yıl olmasına rağmen, güzel sonuçlarını almaya başladık.  Su hizmetinde  %100, kanalizasyon hizmetinde %99 olan merkez başarısını bütün ilçelerimize yayıyoruz. İlçelerimizde grup suyu çalışmaları başlattık. Şu ana kadar bazı ilçelerimizde grup suyu çalışmalarını tamamladık, bazılarında ise çalışmalar devam ediyor.  Kanalizasyon şebeke çalışmalarında ise beldeden mahalleye dönen yerleşim yerleri başta olmak üzere kanalizasyon işletim kapasitesine sahip yerleşim yerlerinde çalışmaları başlattık. Bazı yerlerde kanalizasyon şebeke yapımını tamamladık, bazı yerlerde ise çalışmalar devam etmektedir. 2016 yılı sonuna kadar sözünü verdiğimiz yerleşim yerlerinin tamamında kanalizasyon şebeke yapımını tamamlayacağız.

 İlçelerimizin özelliklerine göre gelişmişliklerini artıracak, ilçelerimizi güçlendirecek ve merkezde yakaladığımız başarıyı bütün ilçelerimize yayacağız. İlçelerimizin her türlü farkındalıklarını gelişmeye evirecek, yöre insanımızı yüreklendirecek, ekonomik değer katacak çalışmalar başlattık. Bu kapsamda Akşehir ve Tuzlukçu bölgesinde 90 milyon metrekare alanı kapsayan sıcak su işletim hakkını üstlendik. 2200 metre derinlikte 105 derece sıcaklıkta bulunan termal su, yüzeye çıktığında 65 derece gibi yüksek bir ısı değerine sahip. Şimdi, Akşehir, Tuzlukçu bölgelerimizde başta turizme yönelik termal tesisler olmak üzere, organik tarımın gerçekleştirilebileceği seracılık ve yerleşim yerlerinin ısıtılması konularında proje çalışmalarına başladık.

Konya merkezi ara ara ziyaret eden misafirlerimiz ve Konya dışında yaşayan hemşerilerimiz, Konya’da yaşanan olumlu yöndeki değişimden etkilendiklerini ifade eder, takdirlerini belirtirler. Şimdi bunu, farkındalık oluşturacak bu tür projeler ile bütün ilçelerimize yaşatacağız.”