Konuk: Türk çiftçisi sorumluluğunun bilincindedir

Konuk: Türk çiftçisi sorumluluğunun bilincindedir

Bundan 94 yıl önce kurulan Meclis’in duygu ve aklın meclisi olduğunu belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Türk çiftçisinin üreterek, siyasi egemenliği ekonomik bağımsızlıkla taçlandırma gayretinde olduğunu söyledi

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Türk Çiftçisi siyasi egemenliği ekonomik bağımsızlıkla taçlandırma gayretindedir” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün yurdun dört bir yanında olduğu gibi Konya’da da coşkuyla kutlandı. Bundan 94 yıl önce kurulan Meclis’in duygu ve aklın meclisi olduğunu belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Bu toprakların çocukları olarak bu topraklarda huzuru, refahı ve zenginliği egemen kılmak bizim hem tarihi mesuliyetimiz, hem de geleceğe borcumuzdur” dedi. “94 yıl önce yurdun dört bir yanında indirilen hatimler, okunan Buhari-i Şeriflerden sonra Hacı Bayram’da kılınan Cuma Namazının ardından ilk toplantısını Ankara’da gerçekleştiren Meclisimizin sahip çıktıkları ile o Meclisin üyelerinin asaletini hatırlatmak, hatırdan asla ve kat’a çıkarmamak, unutmamak, unutturmamak ve o meclisin milletimize kazandırdıkları ile emanet bıraktığı değerlere sahip çıkmak bugünkü ve yarın ki nesillerin mesuliyetindedir” diyen Konuk,” O Meclis bize bir birinden güç alındığında ve bir birine omuz verildiğinde her zorluğun aşılabileceğini öğretmiştir. O Meclis bir ve bütün, hür ve bağımsız yaşamanın milletimizin karakteri olduğunu ispatlamıştır. Ve O Meclis bu topraklarda yaşayanlara ve yaşayacaklara birliğimize, bağımsızlığımıza ve ağır bedeller ödeyerek inşa ettiği milli egemenliğimize vatan topraklarının bütününde sahip çıkma mesuliyetini emanet etmiştir. Ve O Meclis hem duygunun hem aklın meclisi olmuştur” diye konuştu.

ÇİFTÇİMİZ ÇOCUKLARIMIZA HUZURLU VE MÜREFFEH BİR VATAN BIRAKMANIN ÇABASINDADIR

Türk çiftçisinin üreterek ve vatan topraklarını sahiplenerek egemenliği taçlandırma gayretinde oluğunu ifade eden Konuk, “Kendi mesuliyetinin farkında olan ve kendi payına düşeni eksiksiz yapma gayretindeki Türk Çiftçisi bu topraklarda bir ve bütün yaşamanın verdiği gücün, kazanılan istiklalin ve kurulan Cumhuriyetin kıymetini asla unutmadan, üreterek ve vatan topraklarını sahiplenerek egemenliği taçlandırma ve çocuklarımızın istikbalini garanti altına alma gayretindedir. Biz Birinci Meclise kendi içimizden gönderdiğimiz 40 temsilcimizi niçin gönderdiğimizin farkındayız ve onlarında inşasında yer aldığı değerler manzumesinin takipçileriyiz. Üretenler ve üreticiler olarak biz, istikbalimizin garantisi çocuklarımızın gelecekte de tasasız, endişesiz, hür ve mutlu yaşayacakları bir vatan ve her 23 Nisan’da aynı coşku, mutluluk ve heyecanları yaşayabilmeleri için siyasi egemenliğin ekonomik bağımsızlıkla taçlandırılması gerektiğini biliyoruz. Ve bir şeye daha inanıyor, bir şeyi daha biliyoruz, biz yaşı, mezhebi, meşrebi her ne olursa olsun, köylüsüyle kentlisiyle, zenginiyle yoksuluyla, kuzeyiyle güneyiyle, doğusuyla batısıyla hepimiz bu toprakların eşit hisseye sahip çocuklarıyız. Bu toprakların çocukları olarak bu toprakların tamamında huzur iklimini egemen kılmak, refahı ve zenginliği her tarafa ve herkese ulaştırmak bizim hem tarihi mesuliyetimizdir hem de geleceğe borcumuzdur. Bu mesuliyeti ifa eder, geleceğe karşı borcumuzu öderken ilham kaynağımız, milletimizin zekası ve geniş ufkudur. İstiklal ve ulusal egemenlik mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, birinci meclisten başlayarak egemenliğimizin sembolü meclis çatısı altında milletimize hizmet vermiş ve ebediyete intikal etmiş tüm mebuslarımız ile şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.