Konuk seçim çalışmalarını sürdürüyor

Konuk seçim çalışmalarını sürdürüyor

Recep Konuk, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Aktekke Meydanı’nda gençler ve emeklilerle bir araya gelen Konuk, partililerle birlikte İsmet Paşa Caddesi ve 1’nci İstasyon Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti

 

Seçim çalışmalarını şehir merkezinde ziyaretlerle sürdüren Recep Konuk, partililerle birlikte Aktekke meydanında gençler ve emeklilerle bir araya geldi. Konuk daha sonra İsmet Paşa Caddesi ve 1’nci İstasyon Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Aktekke meydanında ve esnaf ziyaretlerinde gündemi AK Parti’nin seçim beyannamesindeki vaatler oluşturdu.

4 Ekim Pazar günü AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesinde başta emekliler ve gençler olmak üzere toplumun her kesimini ilgilendiren konularda müjdelerin yer aldığını belirten Recep Konuk, “Bu beyanname 1 Kasım sonrası tek başına iktidar olarak kuracağımız hükümetimizin de programına dönüştürülerek uygulanacaktır” dedi.

Gençler İlk İşlerine Girdiğinde 1 Sene Boyunca Maaşı Devletten

Konuk, gençlerle gerçekleştirdiği sohbette AK Parti’nin her zaman gençlerin yanında olduğunu ifade ederek, “1 Kasım seçimleri için genel merkezimiz ve başbakanımızın özel ve titiz çalışmaları sonucu hazırlanarak Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamemiz gençlere yönelik yapılması planlanan çalışmaların titizlikle ve Türkiye'nin geleceğini düşünerek planlanmış adımlardır. Seçme yaşını 18’e indiren AK Parti olarak yine gençlerimizin ülke yönetiminde etkin sorumluluk almalarını sağlayacak adım olan seçilme yaşının da 18’e indirileceğini seçim beyannamemizde yer verdik. Gençlere yönelik nerede olurlarsa olsunlar internete sınırsız ve ücretsiz erişimlerini sağlayacak imkânın verileceği, kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek ve yine kendi işini kurup geliştirmek isteyen gençlerimize de 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi verileceği, yeni iş kuracak gençlerimize de 3 yıla kadar gelir vergisi muafiyeti sağlanacağı AK Partimizin seçim beyannamesinde yer alan başlıca konulardır.

Evlenenle Ev Alana Allah Yardım Eder, Şimdi Devlette Yardım Edecek

Gençliği bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak gören AK Parti’nin gençlere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar bununla da sınırlı değil elbette. İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlamayı planlarken bu dönemde gençlerimizin iş başında eğitimini de temin ederek beceri kazanmalarını sağlayarak, işverenin de personel maliyetinin düşürülmesi amaçlanmaktadır. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin genel sağlık sigortası (GSS) giderlerinin iki yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın devlet tarafından karşılanması sağlanacak böylece gençlerimize ücretsiz sağlık hizmeti sunulmuş olacak. Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harçları kaldırılacak. Ev alanla evlenene Allah Yardım eder derler. Şimdi devletimiz de yardım edecek. Ev alana konut hesabı açtığında biriktirdiği paranın %15’i kadar, evlenecek gençlerimiz adına açılan çeyiz hesabında biriken paranın ise %20’si kadar devlet yardımı seçim beyannamemizde yer aldı. Yine gençler için ‘Sanat Evleri’, ‘Gençlik Stüdyoları’, ‘Kariyer Merkezleri’, ‘Gençlik Akademisi’, GENÇDES gençler için gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar arasında beyannamede yer almıştır” dedi.

Emekliye Yılda 1.200 TL İlave Ödeme

AK Parti Karaman Milletvekili ve 26’ncı Dönem Milletvekili Adayı Recep Konuk, Aktekke meydanında emeklilerle de bir araya geldi. Emeklilerin gündeminde de seçim beyannameleri vardı. AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan emeklilere yıllık 1200 lira ilave ödeme yapılacak olmasının emeklilerde karşılık bulduğunu ifade eden Recep Konuk, “7 Haziran öncesinde verilen söz ile maaşları bin liraya kadar olan emeklilerimize 100'er lira, bin 100 liraya kadar olanların maaşları ise bin 100'e tamamlanmıştı. Şimdi de bütün emeklilerin hepsine ayda 100, yılda bin 200 lira ilave ödeme yapılması planlanıyor. Yani emeklilerimize takribi durumuna göre bir veya bir buçuk maaş ölçeğinde yeni zam yapılmış olacak. Yine seçim beyannamemizde de belirtildiği gibi yüzde 15’ten yüzde 10’a indirilen Bağkur Sigortalısı olan esnafların emekli aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisi tamamen kaldırılacak. TOKİ eliyle emekliler uygun koşullarla konut sahibi yapılacak. Bunlar emekliler için gerçekleştirilmesi planlanan konulardan bazılarıdır” dedi.

Esnafa Vergi Muafiyeti, Çiftçiye KDV’siz Yem ve Gübre

Recep Konuk, Aktekke Meydanı’nda gençler ve emeklilerle sohbetin ardından partililerle birlikte İsmet Paşa Caddesi ve 1’nci İstasyon Caddesi’nde esnafları da ziyaret etti. Konuk ve beraberindekiler esnafla da seçim beyannamesini konuştu. Esnafın güven ve istikrarın sürmesinden yana olduğunu ifade eden Recep Konuk, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti olarak tek başına iktidara geleceklerini ve ülkede yeniden güven, istikrar ve huzurun hakim olacağını söyledi. Ekonomide güven ve istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan Konuk, “Esnafımız AK Parti iktidarından önce koalisyon hükümetlerinden çok çekti. Artık o günlere geri dönmek istemiyor. Bakınız 13 yıllık Ak Parti iktidarında eğitimden sağlığa, enerjiden spora, gıda ve hayvancılıktan turizme Karamanımıza yaklaşık 7,5 Milyar TL’lik yatırım ve destek sağlanmış. Bu önemli bir rakam. Önümüzdeki dönemde de bu yatırımların artması işçimizin memurumuzun köylümüzün esnafımızın refah seviyesinin artırılması ve geleceğe güvenle bakması için Ak Partimize olan desteği artırmalıyız ki Karamanımız daha fazla yatırım alsın” dedi. 1 Kasım seçimleri için hazırlanan seçim beyannamesinde esnafa yönelik yapılması planlanan çalışmalara da değinen Konuk, “Önümüzdeki dönemde esnafımıza düşük faizli kredi uygulamalarına devam edileceği beyannamemizde yer alırken, ayrıca 30 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi destek verilmesi de planlanmaktadır. Basit usulde vergilendirilen esnafımızın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından vergi alınmayacak. KOBİ'lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engeller tümüyle kaldırılacak. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika yapılacak. Çiftçimizi de ilgilendiren yemde ve gübrede KDV’nin kaldırılması da yine seçim beyannamemizde yer almaktadır. İşte bütünüyle değerlendirdiğimizde Başbakanımız tarafından açıklanan seçim beyannamemizdeki konular 2 Kasım sabahı tek başına iktidar olarak gelecek AK Parti’nin de hükümet programına dönüştürülecek ve bir bir hayata geçirilecektir” dedi.

Recep Konuk ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada da şunları söyledi. “1 Kasım seçimleri ülkemiz ve şehrimiz için çok önemli bir seçim olacak. Ülkemizin geleceği, siyasi ve ekonomik istikrarı için AK Parti’ye gösterdikleri teveccühten dolayı milletimize teşekkür ediyorum. Bu güven ve teveccühü boşa çıkarmamak için de gece gündüz demeden çalışacağız. Bizim amacımız tek başına ve güçlü bir iktidarla ülkemize hizmet etmektir. Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bunu başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Karamanlı hemşehrilerimiz AK Parti’nin ve AK Kadroların son 13 yılda gerek şehrimiz gerek bölgemiz gerekse de ülkemiz için neler yaptığını çok iyi biliyor. Bu hizmetlerin devamı ve istikrar için hemşehrilerimizin de desteği ile inşallah 1 Kasım seçimlerinde AK Parti olarak tek başına iktidara geleceğiz.”