Konuk büyükelçilerden EYOF 2017'ye tam not

Konuk büyükelçilerden EYOF 2017'ye tam not

- Erzurum'da 11-18 Şubat'ta düzenlenecek 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali öncesi kente gelen 20 ülkenin büyükelçisi, yarışmaların yapılacağı tesisleri gezdi ve yetkililerden bilgi aldı- Spor Genel Müdürü Baykan:"Olimpiyatlarda madalya alan birçok


ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - Türkiye'nin ev sahipliğinde 11-18 Şubat'ta yapılacak 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) hazırlıklarını incelemek için Gençlik ve Spor Bakanlığının davetiyle Erzurum'a gelen çeşitli ülkelerin büyükelçi ve temsilcileri, organizasyon için yapılan tesis ve hazırlıkları inceleyip tam not verdi.

EYOF 2017 öncesi kente gelen organizasyona katılacak ülkelerden 20'sinin büyükelçi ve temsilcilerine, kentteki tesisleri incelemeleri sırasında Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner, EYOF 2017 Genel Koordinatörü Necati Kaplan, Gençlik Spor ve İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, EYOF direktörleri ve yetkili kurum amirleri eşlik etti.

Tesislerin incelenmesi sonrası konuk büyükelçiler ve beraberindeki Türk yetkililer, kentteki bir otelde toplantı yaptı.

Toplantıya katılan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, burada yaptığı açıklamada, yakın zamanda yüzlerinde mutluluk ifadesi olan 14-18 yaşındaki Avrupa ülkeleri sporcularının Erzurum'a gelmelerine şahitlik edeceklerini vurguladı.

Konuk büyükelçilere Erzurum'u 'Türkiye'nin zirvesi' olarak tanımladıklarını anlatan Baykan, "Biz Erzurum'u 'Türkiye'nin zirvesi' şeklinde tanımlıyoruz. Bu zirvede dostlarımızla olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkelerinizdeki evlatlarınızın buraya gelip yarışacağı ve sporun dostluk, kardeşlik ikliminde buluşacağı ortamı konuk büyükelçilerimize göstermeyi arzu ettik." diye konuştu.

Baykan, kentin tarihinde kayak ve kış sporları olmasına rağmen birçok tesisin 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiad) vesilesiyle Türkiye'ye kazandırıldığını kaydetti.

Spor dünyasınca bilinen bir deyimi dile getirmek istediğini ifade eden Baykan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Spor dünyasının çok iyi bildiği bir deyim vardır, olimpik miras. Erzurum'da da Universiad sonrasında ülkemize kazandırılan tesislerin olimpik miras adına sportif faaliyetlerine devam etmesi için birçok uluslararası organizasyon ve Avrupa Şampiyonaları yapıldı. Türkiye kısa sürede bu tüm bunların üstüne EYOF'a da talip oldu."

Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü ve güvenlik görevlileri ile yoğun mesai sergilediklerini belirterek, EYOF 2017'ye hazır olduklarını vurguladı.

Erzurum'da Avrupa ülkelerindeki sporcuları ağırlamaktan mutlu olacaklarını dile getiren Baykan, "Şu bir gerçektir ki, olimpiyatlarda madalya alan birçok sporcunun yolu gençlik oyunlarından geçmiştir. Avrupa kıtamızın çocuklarını sportif anlamda ağırlamaktan son derece mutluluk duyacağız. Biz hazırız, bekliyoruz." diye konuştu.


- "Çok memnun kaldılar"


EYOF 2017 Genel Koordinatörü Necati Kaplan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının davetiyle organizasyona katılacak ülkelerin büyükelçi ve temsilcilerinin Erzurum'daki tesisleri gezdiğini söyledi.

Kaplan, büyükelçilerin hazırlıklardan memnun kaldıklarını belirterek, "Slovenya ve Norveç gibi kayak kültürü zengin olan ülke elçilerinden edindiğim izlenim çok güzeldi. Her şeyi harika buldular ve çok şaşırdılar. Erzurum'da böyle tesislerin olmasından çok memnun kaldılar. Çoğu büyükelçimiz gittikleri her tesiste fotoğraf çekti." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükelçilere hazırlıklarla ilgili sunum yaptıklarını anlatan Kaplan, kentteki Curling Arena, buz pateni pisti, Kazım Karabekir Stadyumu ve atlama kulesi gibi bütün tesisleri yerinde gezdirerek, büyükelçilerin tesislere tam not verdiklerini dile getirdi.

Kaplan, kentteki atlama kulesinde büyükelçiler ile atlayışları da izlediklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünyanın en güzel kayaklı atlama rampalarından biri olan atlama kulemize çıkıp, canlı olarak sporcuların atlayışlarını izledik. Büyükelçiler ile birebir görüşmelerimde tesislerden ve hazırlıklardan etkilendiklerini ve güvenlikle ilgili verdiğimiz brifingleri çok tatminkar bulduklarını söylediler. İnşallah 12 Şubat Pazar günü açılış seremonisi sırasında meşalemizi yakacağız."


- "Tesisleri gördükten sonra çok etkilendim"


Sırbistan Büyükelçisi Danilo Vucetic, tesisleri çok beğendiklerini belirterek, kentin kış turizmi açısından da önemli olduğunu aktardı.

Büyükelçi Vucetic, "Gerçekten tesisleri gördükten sona çok etkilendim. Bütün pistleri ziyaret ettik. Eminim ki oyuna katılanlar da bütün şartlar sağlanmış olarak buraya gelecek ve çok iyi sonuçlar elde etmek için yarışacaklar. Genel olarak bu tür tesisler kış turizmini tamamlama açısında son derece önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Finlandiya Büyükelçiliği Müsteşarı Jussi Soini ise kış sporları için kentte bütün olanakların hazır oluğunu bildirdi.

Büyükelçilerin tesisleri gezerek çok beğendiklerini ve herhangi bir aksaklığın yaşanmadığını söyleyen EYOF yetkilileri de büyükelçilerden tam not alarak sporcuları ağırlamaya hazır olduklarını dile getirdi.

Tesisleri dolaşırken curling de oynayan konuk büyükelçiler, kentteki tarihi ve turistik mekanları gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :