KONTİMDER’den ‘İnsan Tanıma Sanatı’ semineri

KONTİMDER’den ‘İnsan Tanıma Sanatı’ semineri

KONTİMDER Bilgi Aktarım Programına bu hafta Kişisel Gelişim Uzmanı Tuba Canbilen misafir oldu. Dernek üyelerine “İnsan Tanıma Sanatın” konulu sunum yapan Canbilen, katılımcılara test yaparak, sonuçları yorumladı

Seminere, üyelere dağıttığı test ile başlayan Canbilen, üyelerden testi cevaplandırmalarını istedi. Test sonuçlarının değerlendiren Canbilen, sırasıyla sarı, mavi, kırmızı ve yeşil renklerin insanların özellikleri hakkında bilgiler verdiğini söyledi. Canbilen, “Test sonucunda sarı ağırlıklı kişiler; eğlenceli, düzensiz ve dağınık, mavi ağırlıklı kişiler; detaycı, takıntılı ve ciddi, kırmızı ağırlıklı kişiler; esnek olmayan, sonuç odaklı ve lider, yeşil odaklı kişiler ise uyumlu, dinleyici ve yönlendirilebilir kişilerdir” dedi.

Kişilik tiplerinin renklere göre ayrıldığında insanların özelliklerini ortaya koyduğunu belirten Canbilen, şu bilgileri verdi:  “Anlatmış olduğum renkler, insanları tanımanızda sizlere genel olarak bilgiler verebilir. Bir insanla sohbet ederken bu renkler sayesinde nasıl bir kişilik olduğunu çözebiliriz. Bunun yanı sıra salonda ki kişilerin ağırlıklı olarak kırmızı renk çıkma sebebi, kırmızı renk patron rengi diyebiliriz. Sarı kişilik tipini motive etmek için, genellikle insanları motive eden kişilerdir. Bu insanları motive etmek için ise işin eğlenceli ve rahatlatan taraflarını göstermelisiniz. Mavi kişilik tipi birini ikna etmek ve uyum sağlamak için detay vermeniz gerekir. Kırmızıyı motive etmek istiyorsanız ona lider olacağı hissini vermelisiniz. Yeşil kişilik tiplerine, onlardan çok şey beklediğinizin hissini asla söylemeyin çünkü bunu duydukları anda ortamı terk ederler.”