KONTİMDER’de terörle mücadele tartışıldı

KONTİMDER’de terörle mücadele tartışıldı

Konya Tesisat ve inşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Bilgi Aktarım Programına bu hafta AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı ve CHP Konya Milletvekili Dr. M. Hüsnü Bozkurt misafir oldu.

KONTİMDER Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, ‘Terörle Mücadele’ konusu masaya yatırıldı. Programa, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı ve İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Şahin, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık,  Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, dernek üyeleri, çok sayıda misafir ve basın mensupları katıldı. Programın yanısıra  KONTİMDER katılımcılara aşure ikram etti ve zihinsel engelli çocuklarımızın eğitim aldığı Karatay Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nun ürünlerinin sergilendiği bir kermes organize edildi.

kontimder’de-terorle-mucadele-tartisildi-(1).jpg

 

Programın açılış konuşmasında,  15 Temmuz’da milletimizin demokrasiye sahip çıkma çabasının takdire şayan olduğunu belirten KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, “Bu programı Yenikapı ruhundan feyz alarak organize ettik. Konu çok önemli ve birlik ve beraberlik zamanıdır diyoruz. Aynı zamanda zihinsel engelli çocuklarımızın eğitim aldığı Karatay Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nun ürünlerinin sergilendiği bir kermes organize ettik. Okulu ziyaret etmenizi özellikle tavsiye ediyorum. Diğer taraftan KONTİMDER olarak organ bağışı kampanyası başlattık, bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu programa katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konya Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Çelik ve Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık’ın yaptığı konuşmaların ardından ‘Terörle Mücadele” söyleşisi başladı.

kontimder’de-terorle-mucadele-tartisildi-(6).jpg

TERÖRLE MÜCADELENİN İLACI DEMOKRASİDİR

CHP Konya Milletvekili Dr. M. Hüsnü Bozkurt, terörle mücadelenin birinci sınıf demokrasi ile sağlanabileceğini vurgulayarak,  terörün en büyük ilacının demokrasi olduğunu söyledi. Türkiye’de demokrasinin yok edilmeye çalışıldığını belirten Bozkurt, “Yenikapı’ya CHP 12 maddelik bir metinle geldi ama tek bir satırına itibar edilmedi. Anayasal düzen tanınmıyor. Anayasaya uyulmadığı için devlet krizi yaşanıyor ve Türkiye yönetilemiyor. Böyle giderse terörün hakkından gelemeyiz. Bütün terör örgütleri emperyalist güçlerin taşeronudur” diye konuştu. Türkiye’nin 1984 bu yana terör örgütü ile mücadele ettiğini kaydeden Bozkurt, “Türkiye etrafı çok sorunlu coğrafya ile çevrilmiş bir bölgede yer alıyor. Bunun yanında sosyal ve ekonomik sorunları mevcut. PKK terör örgütü yanında bir de FETÖ örgütü ortaya çıktı. 1970 yıllardan bu yana yapılanan bu örgüt, 2002 yılından sonra iktidardaki hükümetin bütün olanaklarını ve kadrolaşma imkanlarını kullanmıştır “dedi. Bozkurt, ilke olarak doğru buldukları ama uygulamada yanlış olan bir çözüm süreci projesinin uygulanmaya konulduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Fikrim, Türkiye kendi Kürt yurttaşları ile barışmak zorundadır. Kendi yurttaşlarımızla düşman değiliz. PKK yurttaşlarımıza zarar veriyor. Çözüm sürecinin ne başı, ne sonu, ne hedefi asla ortada değildi.  7 Haziran seçimleri yaşandı ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu seçim sonuçları tanınmadı. Yandaş medya kaosu seçti diye manşet attı.  Türkiye çok uzun bir süredir yönetilemiyor. Biz neyle nasıl mücadele edeceğiz. Ülkeyi yönetenlerin söylediği lafların neyi ifade ettiğinin farkında olması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti çarşıda pazarda bulunmuş bir devlet değildir. Sınırlarımız kanla çizdik. Cumhuriyetimizin ana felsefesine saygısızlık etmek kimseye yarar getirmez.”   

kontimder’de-terorle-mucadele-tartisildi-(7).jpg

TERÖRÜ YARATAN ZEMİNİ YOK ETMELİYİZ

Türkiye’nin bulunduğu kritik coğrafyada zorlu bir süreçten geçtiğimize dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, sıkıntılı süreci birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, tartışarak, çözüm üreterek aşamamız gerektiğini söyledi. Ağralı, 30 yılı aşkın Türkiye’nin en büyük probleminin terör olduğunu belirterek, “Terör dünyanın da sorunu.  Ateş düştüğü yeri yakar. Terörle mücadelede en titiz davranması gerek ülke biziz. Terörü ortadan kaldırmamız için, ortaya çıkış sebeplerini bilmemiz lazım.  PKK’nın 42 ülkede bürosu var. Büro açmak için o ülkenin istihbaratı ile ilişkide olması lazım.  Maalesef müttefik dediğimiz ülkelerin tamamı Türkiye karşı terörü destekleyen ülkeler konumunda. İş öyle bir noktaya geldi ki artık gizlemiyorlar. PKK’nın bilenen terörist sayısının 5 katı kadar terörist öldürüldü ama bitmiyor. Teröre kaynak oluşturan bir zemin var. Bu zemin ortadan kaldırılmadığı sürece terör bitmeyecek” diye konuştu. 15 Temmuz’dan sonra hiç olmadığı kadar terörle mücadele de etkin bir sonuçlar alındığını kaydeden Ağralı, “Bölgeyi dolaşan biri olarak buna şahidim. Terör dediğiniz zaman Avrupa ülkeleri, Rusya, İsrail ve ABD’yi görmeniz lazım. ABD aleni olarak terörü destekliyor. T.C. kurulduğundan bu yana devlet ile millet kavgalı hale getirilmeye çalışıldı. Bütün enerjimiz buraya harcandı. İnsanımız ve maddi olarak kaynaklarımız heba edildi. AK Parti terörü bitirmek adına çözüm sürecini başlattı. Siyasi bir bedeli olsa da bunu göze aldı. T.C. tarihinin en büyük projesiydi. Şu anki sıkıntılı dönemden çıkış noktası birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçiyor. Terörün kaynağı sadece içerde değil. Etrafımıza iye bakmamız lazım” dedi.  Ağralı, KONTİMDER’in sosyal sorumluluk kapsamında zihinsel engelli kardeşlerimizin ürünleri için kermes düzenlemesi ve organ bağışı ile ilgili çalışmalarından dolayı tebrik ve takdir ettiği söyledi. Haber Merkezi

kontimder’de-terorle-mucadele-tartisildi-(3).jpg