KONMUHDER Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Mesleki Eğitim Danışmanlığı protokolü imzaladı

KONMUHDER Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Mesleki Eğitim Danışmanlığı protokolü imzaladı

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi(KTO) ile Konya Muhasebe Hukuk Eğitim ve Kültür Derneği (KONMUHDER) arasında imzalanan “Mesleki Eğitim Danışmanlığı” protokolü hayata geçirildi.

Karatay Üniversitesinde eğitim gören İşletme ve Yönetim Birimleri Fakültesi öğrencileri; malimüşavirlik ve muhasebe konusunda teorikten pratiğe geçilmesi konusunda önemli bir çalışma başlatıldı. KONMUHDER Yönetim Kurulu Üyelerinin yanında staj görecek öğrenciler okul döneminde icra edeceği mesleği yakından tanıma imkânı bulacak. 
Karatay Üniversitesi Rektör yardımcısı prof. Dr. Çağatay Ünüsan, KONMUHDER Yönetim Kurulu Başkanı Celal Emiroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve öğrencilerin katıldığı programda karşılıklı sohbetin ardından malimüşavirlik ile ilgili birikimler öğrencilerle paylaşıldı. 
Malimüşavirliğin Avrupa ülkelerinde popüler bir meslek olduğunu belirten Karatay Üniversitesi Rektör yardımcısı prof. Dr. Çağatay Ünüsan, “Gelişmiş ülkelerde malimüşavirlik önemli bir meslek olmasına rağmen bizim ülkemizde yeni yeni önem kazanmaya başladı. Devlet ile mükellef arasında köprü vazifesi üslenen malimüşavirlik son derece önemli bir meslek. Bu sebeple teorikten pratiğe geçilmesi bakımından yapılan protokol öğrencilerimiz açısından önemli. Bize bu imkanı sunan KONMUHDER Yönetim Kurulu ve üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi. 
 Muhasebe Hukuk Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Emiroğlu ise ekonominin yer aldığı her yerde malimüşavirliğin olduğuna vurgu yaparak, “Öğrencilerimiz okulda teorik olarak her türlü bilgiye sahip. Fakat pratikte bir şeyler öğrenmez ise meslekte başarıyı yakalaması zor. Türkiye’de bir ilke imza atarak Karatay üniversitemiz ile “Mesleki Eğitim Danışmanlığı” protokolünü imzaladık. Protokol gereği öğrencilerimize ilerde yapmayı düşündüğü muhasebe ile ilgili bilgiler vermeyi mesleği tanıtmayı amaçlıyoruz. Protokol kapsamında Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte 22 öğrenciye ayın belirli günleri staj şeklinde bilgilendirme yapacağız. Öğrencilerimize Öncelikle malimüşavirlik mesleğini yapmak istiyorlarsa ısrarla iyi bir bilgisayar eğitimi ve yabancı dil bilmesi gerektiğini vurgulayacağız” şeklinde ifade etti. 

konmuhder-turkiye’de-bir-ilki-gerceklestirerek--(3)-001.jpg

konmuhder-turkiye’de-bir-ilki-gerceklestirerek--(4)-001.jpg