Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgını kontrol altında

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgını kontrol altında

KİNŞASA (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan küçük çaplı Ebola salgınının kontrol altına alındığı bildirildi.Biyomedikal Araştırmaları...

KİNŞASA (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan küçük çaplı Ebola salgınının kontrol altına alındığı bildirildi.

Biyomedikal Araştırmaları Ulusal Enstitüsü Başkanı Dr. Jean Jacques Muyembe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki Bas Uele bölgesinde bu ay başında ortaya çıkan ve 3 kişinin ölümüne neden olan Ebola salgınının kontrol altına alındığını söyledi.

Sağlık görevlilerinin gereken önlemleri aldığına belirten Muyembe, Ebola riskinin ortadan kalktığını ifade etti.

Öte yandan yerel kaynaklar, Kongolu yetkililerin, Dünya Sağlık Örgütünün virüse karşı geliştirdiği aşının ülkedeki Ebola vakaları üzerinde denenmesi için hazırlıklara başladığını iddia etti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası ilk kez 1976'da görülmüştü. Ülkede Ebola vakasına en son Ağustos 2014'te rastlanmış ve salgına yakalanan 49 kişi yaşamını yitirmişti. Birleşmiş Milletler verilerine göre, aynı yılda Gine, Liberya ve Sierra Leone'de yaşanan Ebola salgınında 28 binden fazla kişi hastalanmış, 10 binden fazla kişi ölmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :