Konferanslar devam ediyor

Konferanslar devam ediyor

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musab Seyithan ile Eğitimci Yazar Müslüm Yurtman Ribat Eğitim Vakfı Kütahya Şubesinde bir konferans verdiler.

Eğitimci Yazar Müslüm Yurtman "Yöneticilik Nedir? İyi Bir Yönetici Nasıl Olmalıdır?" başlıklarında sunum yaparken, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musab Seyithan ise seminere katılanlara yöneticiyi yoldan çıkaran tutkuları anlattı.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musab Seyithan, yöneticilere musallat olan beş ayartıcı tutkuyu şöyle anlattı:

"1- Kurumun elde ettiği sonuçlardan çok kendi kariyeri ve konumunu koruma üzerinde odaklanma.

2-Popülist olma arzusu, kişilerin beğenisini kazanma tutkusu.

3-Kararlarının doğruluğundan emin olma tutkusu. Açıklık yerine kesinliği seçme.

4-Üretken çatışma yerine uyumu tercih etme tutkusu.

5- Yara almaktan, yanlış yapmaktan, beğenilmemekten konumunu yitirmekten korkma tutkusu."

 

Eğitimci Yazar Müslüm Yurtman ise "Yöneticilik Nedir? İyi Bir Yönetici Nasıl Olmalıdır?" başlıklarında bir konferans verdi.

Eğitimci Yazar Müslüm Yutman, "Yönetici insanları çalıştırır, Lider onlara ilham verir. Yönetici kudrete bel bağlar, Lider iyi niyete. Yönetici korku uyandırır, Liderlerden sevgi yayılır. Yönetici “BEN” der, Lider “BİZ”. Yönetici KİMİN hatalı olduğunu gösterir, Lider NEYİN hatalı olduğunu. Yönetici nasıl yaptırılacağını bilir, Lider nasıl yapılacağını. Yönetici saygı görmek ister, Lider saygıyı hak eder.

Bir liderin geçmişinin temiz olması kendisini töhmet altında bulunduracak bir fiilinin bulunmaması çok önemlidir. Günümüzde pek çok yöneticiyi sıkıntıya sokan ve yöneticilik/liderlik kariyerlerinin bitmesine sebep olan hususlardan biri, bir dönemde yaptıkları hatalar ve yanlış işlerdir. Oysa Hz. Peygamber 40 yaşına kadar aralarında bulunduğu bir topluluk içinde tertemiz geçmişiyle bilinmiş ve kendisine her fırsatta “Muhammedü’l-Emîn” denmiştir. O, peygamberliğinden önce de nebi gibi yaşamıştır." şeklinde konuştu.

Ribat Eğitim Vakfının Aile Eğitimi ve İrşat programları önümüzdeki günlerde de birçok il ve ilçe merkezinde devam edecek.