KONESOB'tan faizsiz kredi talebi

KONESOB'tan faizsiz kredi talebi

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64'üncü Türkiye Cumhuriyeti Hükümetiyle ilgili olarak hayırlı olsun dileğinde bulundu.

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıkmasını ve sağlanan siyasi istikrarla birlikte hükümetin kurulmasını oldukça olumlu karşıladıklarını vurgulayan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan şunları söyledi:

“Hemşerimiz ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64'üncü hükümeti başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, hemşerimiz Başbakan Yardımcımız Sayın Lütfi Elvan ve yeni hükümette görev yapacak Sayın Bakanları ayrı ayrı kutluyor ve başarılar diliyorum. Yeni hükümetin ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini de temenni ediyorum.”

Esnafın Yeni Hükümetten Beklentileri

“Başbakan Davutoğlu tarafından kurulan hükümetin ekonomi alanında başarılı olacağına inancımız tam ve esnaf teşkilatları olarak yeni hükümetten beklentilerimiz var” diyen Başkan Karamercan, “Öncelikle ülkemizde huzur ve güvenin sağlanması, ekonomiye odaklanılması ve kısa vadede hükümet programındaki konuların ivedi çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz. Yeni hükümet, barış ve huzuru ön planda tutarak, ekonomik istikrarın devamı için kolları sıvamalı ve çalışmalarını hızlandırmalıdır. 7 Haziran seçimlerinden 1 Kasım’a geçen 5 aylık süreçte esnaflarımız ciddi ekonomik kayıplar yaşamıştır. Bu kaybın bir nebze olsun telafisi noktasında da Sayın Başbakanımızdan esnafımıza KOSGEB aracılığıyla bir defaya mahsus faizsiz kredi verilmesini talep etmekteyiz. Bu kredi özellikle küçük esnaflarımıza cansuyu olur ve ticari olarak da önünü görmesini sağlar. Ayrıca güçlü tek parti iktidarı da istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsat. 64. Hükümetin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine, ekonomiye ve reform sürecine odaklanacağına esnaf camiası olarak inancımız sonsuz. Bu vesileyle 64. Hükümetin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Konya ve hemşerilerim adına da saygılarımı sunuyorum” açıklamasını yaptı.