KONESOB, vergi ve SGK indirimini anlattı

KONESOB, vergi ve SGK indirimini anlattı

Konya ve Antalya Vergi Dairesi ile SGK yetkililerinin vergi affı ve yeni düzenlemelerle ilgili bilgilendirme sunumu Antalya'da Sueno Otel konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

 

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısında Konya ve Antalya Vergi Dairesi ile SGK yetkililerinin vergi affı ve yeni düzenlemelerle ilgili bilgilendirme sunumu Antalya'da Sueno Otel konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açış konuşmasını KONESOB Birlik Başkanı Ali Osman Karamercan yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını hiçe sayarak şehit düşen vatan evlatlarını hatırlatan Başkan Karamercan, bu şehitler arasında esnafların da olduğunu belirterek, Aziz Türk Milletinin 15 Temmuz şehitlerini unutmayacağını ifade etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Vergi Dairesi ve SGK uzmanlarının Esnaf Odası Başkanlarına yeni vergi kanunu hakkında detaylı bilgilendirme yapacağını ifade eden Başkan Karamercan, tüm esnaf ve sanatkarların torba yasadan yararlanmasının önemine dikkat çekti.

Toplantıda daha sonra kürsüye Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek geldi. Başkan Özselek de konuşmasında, "15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi başta olmak üzere geçmişten bugüne kadar her şekilde ve nerden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyor ve kınıyorum" diyerek milli birlik ve beraberlik içerisinde Türk milletini ve Türkiye'yi hiçbir gücün yıkamayacağını belirtti.

Esnafların ve toplumun vergi yapılandırmasına duyarlı davranması gerektiğini vurgulayan Başkan Özselek, "Vergi borçlarını indirimli şekilde ödemeleri esnaf ve sanatkarlarımıza fayda sağlayacak. 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan borçları kapsayacak olan kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması, piyasaları ekonomik yönden rahatlatacak bir uygulamadır. Yapılandırma başvuruları da Ekim ayı sonuna kadar yapılabilecek. Bizler yıllardan beri savunduğumuz sigorta ve yakında Bağ-Kur primlerine de başlayacak olan peşim ödeme indiriminin vergi ödemelerinde de uygulanmasını talep ediyorduk. Geçtiğimiz günlerde Sayın Maliye Bakanımız bunun da müjdesini verdi. KSMMMO olarak her zaman esnaf kardeşlerimizin menfaatleri doğrultusunda her türlü girişim ve projenin destekçisi ve takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum Küçük esnaf var oldukça bu ülkeye katma değer her zaman daha yüksek olacaktır. Şüphesiz esnaf ve muhasebe birbirinden ayrı düşünülemez bir bütündür. Menfaatlerimiz için beraber yürümeli ve beraber düşünmeliyiz" diye konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra seminere geçildi. Konya SGK Merkez Müdür Yardımcıları Sami Öner ve Abdullah Özdemir, Esnaf Odası Başkanlarına SGK ve Bağ-Kur ile ilgili yeni düzenlemeler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Seminerde ayrıca Antalya Vergi Dairesi Grup Müdürü Cemal Akpınar ve Tahsilat müdürü Süleyman Tekin ise vergi affıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. Soru cevap kısmıyla devam eden bilgilendirme toplantısı, teşekkür plaketi takdimiyle son buldu. Haber Merkezi