'Komutanım yolculuk nereye'? Türk askerinden tüyleri diken diken eden mesaj

'Komutanım yolculuk nereye'? Türk askerinden tüyleri diken diken eden mesaj

Barış Pınarı Harekatı 7. gününde başarıyla devam ederken, Mehmetçik'ten gelen bir mesaj Türk askerinin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı 7. gününde...

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı yürütülen harekat kapsamında, Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad'ın kırsal bölgelerindeki terör mevzileri ateş altına alındı.


 

Terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken, askerlerin ilerleyişi de devam ediyor.

Bu arada, operasyona katılan askerlerin moralinin yüksek olduğu görüntülere yansıyor.

"KOMUTANIM YOLCULUK NEREYE"

Operasyon bölgesindeki FOX TV muhabiri Öznür Aslan'ın, "Komutanım yolculuk nereye?" sorusuna "İslamiyet güneşinin olduğu her yere" cevabını veren komutan, Türk milletine selam gönderdi.

TSK’nın Fırat’ın doğusunda terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı bölgede çok şeyi değiştirecek. Bölgede yaşayan Kürtlere güvenli bir yaşam sunacak olan operasyon Suriyelilerin evlerine dönüşlerini de hızlandıracak. Oluşturulmak istenen terör koridoruna en büyük darbeyi vuracak olan Barış Pınarı Harekatı’nın amaç ve hedeflerinde 10 madde öne çıkıyor.

1) SINIRA GÜVENLİK: Türkiye terör örgütleri PKK/YPG/PYD ve DEAŞ’ın kendi sınırlarına yönelik tüm tehdit ve saldırılarını engellemek istiyor.

2) KORİDORA SON: Terör örgütleri Suriye’nin enerji kaynaklarından bir kısmını işgal etmiş durumda. Gasp ettiği bu petrol ve gazı enerji koridoru adı altında bir terör koridoru kurarak Hatay üzerinden Akdeniz’e geçirmek istiyor. Türkiye, bu operasyonla terör koridorunun oluşmasını engelleyerek Hatay’ın güvenliği de kalıcı olarak sağlamak istiyor.

3) SALDIRILARA SET: Terör örgütleri, Suriye’den Türkiye’ye roket ve havan toplarıyla onlarca kez saldırdı. Bu saldırılar sonucu yüzlerce masum sivil hayatını kaybetti. Türkiye, 82 milyon vatandaşın can güvenliğini sağlamak istiyor.

4) DEMOKRAFİK YAPI: Terör örgütü mensupları otoritesini kabul etmeyen Arap, Kürt, Türkmen gibi yerleşik halkları göçe zorluyor ve mülklerine el koyuyor. Tapu ve nüfus kayıtlarının bulunduğu binaları kundaklıyor ve mevcut bölgeleri yok ediyor. Türkiye, terör örgütlerinin şiddet ve baskısına maruz kalan bölge halkının da can güvenliğini sağlamak istiyor.

5) SURİYE’NİN BÜTÜNLÜĞÜ: Suriye topraklarının bir kısmı PKK/YPG/PYD gibi terör örgütleri tarafından işgal edilmiş durumda. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyarak kendi toprak bütünlüğüne yönelik tüm tehditleri de ortadan kaldırmak istiyor.

6) TERÖR VARLIĞINA SON: Terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalan Türkiye, saldırılarda yüzlerce vatandaşını kaybetti. Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla binlerce teröristi etkisiz hale getirdi. 4 bin kilometrekareden fazla alanı da terörden temizledi. Barış Pınarı Harekatı ile de bölge tüm terör unsurları ve tehdidinden temizlenecek.

7) UYUŞTURUCU TRAFİĞİ ÖNLENECEK: Terör örgütlerinin bölgede uyuşturucu üretim tesisleri bulunuyor. Ürettiği uyuşturucuyu Avrupa ve ABD’ye satıyor. Türkiye, bu operasyonla uyuşturucu üretim ve pazarlamasını da sona erdirmek istiyor.

8) MÜLTECİLER GERİ DÖNECEK: Türkiye, Suriyeli mültecileri terörden arındırdığı bölgelere güvenli bir şekilde yerleştirmek istiyor. Böylece hem dünyayı tehdit eden mülteci akınına karşı rahatlama yaşanacak hem de alınacak ilave tedbirlerle Türkiye’de bulunan mültecilerin güvenli geri dönüşü sağlanacak. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarıyla bölgeyi terörden arındırıp şehirlerin temel altyapısını da inşa ederek yüzbinlerce Suriyelinin vatanlarına dönmeleri sağlandı.

9) BÖLGEYE HUZUR: Barış Pınarı Harekatı ile terörün şiddet ve baskısına maruz kalan tüm halkların can güvenli ve huzuru sağlanacak.

10) ÇOCUKLAR KURTULACAK: Harekat ile Türkiye, PKK/PYD/YPG’nin çocukları, militan kaynağı olarak kullanmasının önüne geçmek istiyor. Terör örgütleri 12 yaşındaki çocukları bile kaçırarak onları silah saldırılarda kullanıyorlar.