Komünist başkan Maoist-Kemalistleri ters köşe yaptı!

Komünist başkan Maoist-Kemalistleri ters köşe yaptı!

Solak medya seçim döneminde övgüler dizerek cilaladığı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Tunceli Belediyesi tabelasını 'Dersim Belediyesi' olarak değiştirmesi ile adeta dumura uğradı

TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu başkanlığında toplanan Tunceli Belediye meclisinde alınan kararla Tunceli Belediyesi tabelası 'Dersim Belediyesi' olarak değiştirildi.

Kararda, "Belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı 'Tunceli' ibaresinin değiştirilerek yerine, 'Dersim' ibaresinin yazılması görüşülmesi sonucunda; Kentimizin kültürünü, tarihini ve inanç biçimini yaşatmak adına, belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı 'Tunceli' ibaresinin değiştirilerek, yerine 'Dersim' ibaresinin yazılması oy çokluğu ile kabul edildi" denildi.

Hem seçim dönemin de hem de sonrasında solak medyanın öve öve bitiremediği ve tüm Türkiye’ye rol model olarak gösterdiği Maçoğlu’nun Tunceli Belediyesi tabelasını ‘Dersim’ olarak değiştirmesi kendisini parlatan solaklarda infial meydana getirdi.

Solak medya Maçoğlu’nun Atatürk döneminde değiştirilen kentin ismini yeniden eskiye çevirmesine "Cumhuriyet’e meydan okuma" diyerek tepki gösterdi.

Portakal isyan etti

Komünist Başkan Maçoğlu’nun bu radikal adımına ekranlarda Kemalist edebiyat yapmasıyla bilinen ve Maçoğlu'na en çok destek veren isimler arasında yer alan Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal da tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak paylaşımda bulunan Portakal "Bu mudur "#Dersim denilse ne olur, #Tunceli denilse ne olur? Yeni ve gereksiz tartışma konusu daha yaratıldı. Bunca sorun arasında baskan #FatihMaçoğlu yeri miydi? Boşa giden enerji!!!" diye yazdı.

Aydınlıkçılar “Atatürkçüleri” suçladı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in sahibi olduğu Maoist Aydınlık gazetesi de Maçoğlu’nu hedefine aldı.

"Alkışlayan 'Atatürkçüler’ orada mı?"

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan'dan konuyla ilgili gelen açıklamayı yayınlayan Aydınlık, Maçoğlu’nu "Atatürk düşmanlığı"yla suçladı.

Reyhan şu ifadeleri kullandı:

"Sayın İçişleri Bakanı @suleymansoylu ve Tunceli Valisi @tuncaysonel . Bu karar Cumhuriyete meydan okumaktır. 1935'te çıkarılan "Tunceli Vilayetinin İdaresi Hakkında Kanun" dan bu yana orası Tunceli'dir. Tabela değiştirmek, Anayasayı ve kanunu tanımamaktır. Müsaade etmeyiniz."

"Bu "komünist" başkanı alkışlayan Atatürkçüler oralarda mı? Atatürk'ün Tunceli'sini "Dersim" yapmaya kalkıyorlar. ABD Fox TV'sinin gazına gelip "nohut fasulye" komünistini alkışlayan Atatürkçüler ses çıkarmayacak mı? 19 Mayıs'ta bir satır kutlama bile yayınlayamayan "komünist"!

Yeni Akit

Etiketler :