Komşularını öldürdüğü iddia edilen iki sanığa müebbet

Komşularını öldürdüğü iddia edilen iki sanığa müebbet

Gaziantep'te geçen yıl komşularının başına taşla vurarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 2 sanığa müebbet hapis cezası verildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te geçen yıl komşularının başına taşla vurarak öldürüp mezarlığa attıkları iddiasıyla yargılanan iki sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar Nebi Beyaz ve Mehmet Muhacir Mustafa ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Mustafa, eniştesi Beyaz ve komşuları olan Önder Sutoprak ile olay günü Yeşilkent Mezarlığına gittiklerini, kendisinin babasının mezarına gittiğini, uyuşturucu aldığını, Sutoprak ile Beyaz'ın arabada kaldıklarını daha sonra tartışma sesleri duyduğunu belirterek, "Seslerin geldiği yere gittiğimde kavga ettiklerini gördüm. Eniştem, evli olan Sutoprak'ın kız kardeşim Halime'yi istediği için kavga ettiklerini söyledi. İkimiz Sutoprak'ı kovalamaya başladık. O sırada boş mezara düştü. Mezarın içinde tekme ve yumrukla vurduk. Eniştem 10 kilogram ağırlığındaki büyük bir taşı alıp mezara indi. Ben engel olmaya çalıştım ama birkaç kez Sutoprak'a vurdu. Daha sonra kanlı elbiselerimizi değiştirdikten sonra Kilis'e gittik. 2-3 gün türbede kaldıktan sonra teslim olduk. Sutoprak'ı ben öldürmedim." dedi.

Nebi Beyaz da olay günü mezarlığa gittiklerini ve alkol aldıklarını ifade ederek, "Bir ara Mustafa ile Sutoprak'ın uzaklaştığını, daha sonra Mustafa'nın kanlar içinde döndüğünü gördüm. Sorduğumda ise kavga ettiklerini söyledi. Sutoprak'ın öldüğünü ise bir gün sonra haberlerden öğrendim. Mustafa'yı birkaç kez aradım açmadı, suçsuzum." diye konuştu.

Maktule ait kanların mezarın etrafına sıçradığı, maktulün mezarın içine sürüklenerek götürüldüğü, otopsi raporlarında saldırı eyleminin tek kişinin gerçekleştiremeyeceği hususlarını dikkate alan mahkeme heyeti, kasten öldürme eylemini 2 sanığın da işlediğine hükmetti.

Sanıklara müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, herhangi bir indirim uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :