Komşuları öfkeli... "Neden kelepçe vuruluyor Osman'a?"

Komşuları öfkeli... "Neden kelepçe vuruluyor Osman'a?"

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit piyade sözleşmeli er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreni sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Osman Sarıgün'e adliyeye sevk edilirken kelepçe takılması, mahallesinde tepk

Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na saldırıya ilişkin gözaltına alınan 9 kişi arasında yer alan Osman Sarıgün'ün jandarmadaki işlemlerinin ardından kelepçe takılarak adliyeye gönderilmesine, mahalleliler tepki gösterdi.

Mahalle sakini Hüseyin Çataltepe, yaptığı açıklamada, Osman Sarıgün'ün hayatını kaybeden askerin yakını olduğunu belirterek, "Hem köylüler hem de şehit yakınları Kılıçdaroğlu'nun gelmesini hoş karşılamadı. Neden kelepçe vuruluyor Osman'a? Bunu hiç hoş karşılamıyoruz. Bu kanunen olsa da hoş değildir. İstenmeyerek gelmiştir buraya" diye konuştu.

Hamza Yanık da "Anarşistler bizlere, askerlerimize tabanca çekiyor da Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü düşmüş çok mu?" dedi.

İbrahim Başdan ise Sarıgün'ün galeyana gelerek tepki gösterdiğini söyleyerek, "Osman amcaya yapılan muamele yakışmadı. Osman amcanın acısının dışa patlaması oldu o anda. Acısı gerçekten de tarif edilemez. Aynı aileden iki şehidin olması gerçekten kolay değil. Osman amcaya yapılanı kınıyoruz. Gerçekten de onun yanındayız, ona yapılanı görünce çok üzüldük. O kadar terörist yanlıları eylem yaparken, elleri kolları serbest gezerken, iki şehit yakını Osman amcanın eline kelepçe vurulması bizleri üzdü. Hepimize kelepçe taksınlar, kelepçeli gezelim" ifadelerini kullandı.

Hatice Olmuş da "O kelepçe sadece Osman amcaya takılmadı, tüm köylülere takıldı. Osman amcamızın serbest bırakılmasını istiyorum" diye konuştu.

Etiketler :