Komşu Ülke Engellileri "Dostluk Maçı"nda Karşılaştı

Komşu Ülke Engellileri "Dostluk Maçı"nda Karşılaştı

"25. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali" kapsamında Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan tekerlekli sandalye basketbol takımlarının katılımıyla "dostluk maçı" yapıldı

KIRKLARELİ (AA) -  Bu yıl 25'incisi düzenlenen "Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali" kapsamında, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan tekerlekli sandalye basketbol takımları "dostluk maçı" yaptı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki karşılaşmalarda ilk etapta Bulgaristan ile Yalova tekerlekli sandalye basketbol takımları mücadele etti.

Renkli görüntülere sahne olan maç sırasında zaman zaman tekerlekli sandalyeleriyle düşen sporculara diğer sporcular yardım etti.

Karşılaşma sonrasında komşu ülke sporcuları hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların komşu ülkeler arasındaki dostluğun pekişmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Festivalin coşkulu bir şekilde kutlandığını belirten Gider, etkinlikler sayesinde komşu ülkelerin spor bağlarının da güçleneceğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven, kurum müdürleri ve vatandaşların izlediği karşılaşmalar üç gün devam edecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı