"Komşu cinayeti"ne müebbet hapis istemi

"Komşu cinayeti"ne müebbet hapis istemi

Eskişehir'de tartıştığı komşusunu av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanığın müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de tartıştığı komşusunu av tüfeğiyle öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanık Mustafa Bacak (28) ile maktul Mehmet Uysal'ın (70) yakınları hazır bulundu. Sanık Bacak, savunmasında, kahvehane işletmecisi maktul Uysal'ın 10 yıl önce babasını bıçakla yaraladığını söyledi.

Olay günü kahvehanenin önünden geçerken maktulun kendisine küfür ettiğini öne süren Bacak, "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Çok pişmanım, ailesinden tekrar tekrar özür dilerim." dedi.

Maktul Uysal'ın yakınları ise sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti, en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Esasa ilişkin mütalaa veren cumhuriyet savcısı, sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, mütalaaya karşı beyanda bulunulması için duruşmayı 13 Nisan'a erteledi.

Çukurhisar Mahallesi'nde 6 Ocak'ta meydana gelen olayda kahvehane işleten Mehmet Uysal ile komşusu Mustafa Bacak arasında ''küfür'' nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Bacak, av tüfeğiyle Uysal'a 2 el ateş etmişti. Uysal'ın olay yerinde hayatını kaybetmesinden sonra jandarmaya teslim olan Bacak, tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :