Komisyon üyeleri Şanlıurfa'da çölyak hastalığını görüştü

Komisyon üyeleri Şanlıurfa'da çölyak hastalığını görüştü

Meclis Araştırma Komisyonu tarafından, Şanlıurfa'da çölyak hastalıklarına yönelik müzakere toplantısı düzenlendi- Komisyon Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Tamer:- "Çölyaklı hastalarımız umut içinde Komisyonumuzun çalışmalarının sonuçlanmasını bek

ŞANLIURFA (AA) - Meclis Araştırma Komisyonu üyelerince, Şanlıurfa'da çölyaklı hastaların sorunlarının görüşüldüğü "Müzakere Toplantısı" düzenlendi.

Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte, ülke genelinden sivil toplum kuruluşu temsilcileri çölyak hastalığıyla ilgili sorun ve temennilerini iletti.

Komisyon Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, çölyaklı hastalarının günlük yaşamlarında karşılaştığı problemleri tespit edebilmek, varsa bu eksiklikleri ortadan kaldırabilmek için çalışmalarını sürdüklerini söyledi.

Şanlıurfa'nın öneminin kendileri için ayrı olduğunu ifade eden Tamer, şöyle konuştu:

"Peygamberler şehrine gelip buradaki çölyaklı hastalarımız ve aileleriyle bir araya gelmek bizim için mutluluk verici bir hadise. Komisyonumuz 4 partinin verdiği önerge doğrultusunda kuruldu. Komisyonumuzun çalışmalarının çok anlamlı olduğunu söylemek isterim. Türkiye'de birlik ve beraberlik olursa problemlerin ortadan kaldırılabileceğini bu komisyonla göstermiş olacağız. Meclisteki bu 4 partinin diğer konularda da ülkenin ilerlemesi ve muaassır medeniyetler seviyesine gelebilmesi adına birlik beraberliğinin çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Çölyaklı hastalarımız umut içinde Komisyonumuzun çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyor. Hastalarımızı glutensiz gıdalarla tedavi edebiliriz. Bunun için de Türkiye'de glutensiz gıda üreten firmalar 10 yıl öncesine kadar yok denecek kadar azken bugün hatırı sayılır seviyede firmalar ortaya çıktı. Hepsine hastalarımız adına elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Tamer, çölyaklı hastalar için gıda desteğinde bulunan ve desteklerini esirgemeyen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a da komisyon adına teşekkür etti.

Programa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Haliliye Belediye Başkanı Demirkol, sivil toplum kuruluşu ve gıda firma temsilcileriyle çölyaklı hastaların aileleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :