KOMEK'te kayıt zamanı

KOMEK'te kayıt zamanı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), Hanım Lokalleri ve Spor Merkezlerinde yeni dönem kayıtları 1 Eylül'de başlıyor.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı...

KONYA (AA) -  Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), Hanım Lokalleri ve Spor Merkezlerinde yeni dönem kayıtları 1 Eylül'de başlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, meslek edindirme kurslarının Konya'da büyük bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

Bir halk üniversitesi mahiyetinde olan KOMEK'in bugüne kadar 215 bin kişiye eğitim verdiğini belirten Akyürek, KOMEK'in Konya'nın en büyük ailesi konumunda olduğunu ve sürekli büyüdüğünü ifade etti.

Kurslara katılanların meslek edinmenin yanında, aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ve bir sanatla uğraşarak kendilerini geliştirdiklerini anlatan Akyürek, "KOMEK Konya'nın en önemli markalarından biri haline geldi. 1 Eylül'de başlayacak yeni dönem için herkesi KOMEK'e kayıt yaptırmaya davet ediyorum" dedi.

KOMEK, yeni açılacak cam üfleme sanatı, gümüş işlemeciliği, Konya ve Selçuklu halı deseni çizimi, halı dokuma, İtalyanca, aromatik bitki yetiştiriciliği, grafik-animasyon, autocad-solidworks kurslarının yanında, kurban kesim, hasta kabul işlemleri, çocuk bakım elemanı, özürlü bakımı, aşçı çırağı, cenaze hizmetleri gibi 115 farklı branşta kursiyerlerini bekliyor.

KOMEK ile Büyükşehir Belediyesi'nin Selçuklu, Meram, Karatay, Alavardı, Mengene, Mümine Hatun Hanım Lokalleri ve Spor Merkezleri'nin yeni dönem kayıtlarının, 1-12 Eylül tarihlerinde 'www.konya.bel.tr' ve 'www.komek.org.tr' adreslerinden yapılacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı