KOMEK ve ASEM’e bir haftada 45 bin başvuru

KOMEK ve ASEM’e bir haftada 45 bin başvuru

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri bahar dönemi kayıtları yoğun ilgi görüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri bahar dönemi kayıtları yoğun ilgi görüyor. 20 Ocak’ta başlayan kayıt başvuruları bir haftada 45 bine ulaşırken, yoğun talep üzerine ilave kurslar ve bazı branşlarda kontenjanlar açıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nin (ASEM) bahar dönem kayıtları devam ediyor. KOMEK ve ASEM’e yeni dönem kayıtlarının başladığı 20 Ocak’tan bu yana başvuru sayısı 45 bine ulaşırken yoğun ilgi üzerine hem spor hem de ücretsiz meslek dersleri için ilave kurslar ve bazı branşlarda kontenjanlar açıldı. Bugüne kadar 430 farklı branşta 810 bin kursiyerin istifade ettiği KOMEK ve ASEM’de bu dönem Kur’an-ı Kerim (Elif-ba ve Tecvitli Okuma), Bilişim Teknolojileri, Gelenekli El Sanatları, Yabancı Diller, Giyim Mefruşat, Ney, Bağlama, Piyano gibi 320 farklı branşta Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı kurslara başvuru alınıyor.

kmk_rkr_2.jpg

YENİ DÖNEMDE 17 FARKLI BRANŞ İLK KEZ AÇILIYOR

KOMEK ve ASEM’de bu dönem mevcut branşlara ilave birçok farklı branşta kursiyerlere hizmet verilecek. İlk kez açılacak; Arapça Konuşma Kulübü, Bilgisayar Destekli 2 Boyutlu Çizim, Bootstrap ile (Responsive) Duyarlı Web Tasarımı Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Çelik Yapı Tasarımı Geliştirme Uyum Eğitimi, Çocuk Beslenmesi, Çocuk Hakları ve Mevzuatı, Farsça A-2, İşaret Dili ile Dini Kavramlar Öğreticiliği, Kadın Giysileri Bilgisayarlı Kalıp Hazırlama, Kanun, Kat'ı, Kitap Tahlili, Linux Eğitimi, Makinede Maraş İşi, Retorik, Web Tabanlı İçerik Yönetim Sistemleri, Yabancılar İçin Türkçe B-1, Yapma Çiçek Yapımı (Porselen Çamuru ile) kurslarının kayıtları da ilgi görüyor.

kmk_rkr_7.jpg

KOMEK ve ASEM’DE SON KAYIT GÜNÜ 2 ŞUBAT

Havuz ve spor dışındaki bütün kursların ücretsiz olduğu KOMEK ve ASEM’de yeni dönem kayıtları 2 Şubat tarihine kadar www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden yapılacak.

DARU’L-HUFFAZ VE GENÇ YAZARLAR AKADEMİSİ

KOMEK bünyesinde hizmet veren Hafızlık Sağlama Okulu Daru'l Huffaz ile Alaaddin KOMEK’te açılacak Genç Yazarlar Akademisi’ne de kayıtlar devam ediyor. KOMEK Kurs Merkezi olarak hizmet veren Ali Gav Medresesi’ndeki Daru’l-Huffaz ile lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek Genç Yazarlar Akademisi başvuruları www.komek.org.tr adresinden alınıyor.

kmk_rkr_1.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :