KOMEK ve ASEM’de kayıtlar başladı

KOMEK ve ASEM’de kayıtlar başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde yeni dönem kayıtları 20 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında alınacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (ASEM) bahar dönemi kayıtları 20 Ocak’ta başlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KOMEK ve ASEM’in kuruldukları ilk günden bugüne meslek edindirme konusunda Türkiye’ye model olduğunu söyleyerek, bugüne kadar 430 farklı branşta 810 bin kursiyerin istifade ettiği KOMEK ve ASEM’in son birkaç yıl içinde ilçelerde daha yaygın hale gelerek büyüdüğünün altını çizdi.

kmk_kyt_3.jpg

KOMEK ve ASEM’lerin bir sanat ya da meslek öğrenilen merkezler olmasının yanı sıra; spor faaliyetlerini yapıldığı, sosyalleşme imkanı sağlayan, hatta rehabilite amaçlı terapi merkezleri olarak hizmet ettiğini kaydeden Başkan Altay, bütün Konyalıları ve üniversite öğrencilerini KOMEK ve ASEM’de kendilerini geliştirecek bir kursa katılmaya davet etti.

 

kmk_kyt_6.jpg

ÜCRETSİZ KURSLAR

Spor ve yüzme dışında tüm kursların ücretsiz olduğu KOMEK'te; Kur’an-ı Kerim (Elif-ba ve Tecvitli Okuma), Bilişim Teknolojileri, Gelenekli El Sanatları, Yabancı Diller, Giyim Mefruşat, Ney, Bağlama, Piyano gibi 320 farklı branşta Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı kurslara başvuru alınacak.

 

kmk_kyt_7.jpg

YENİ DÖNEMDE 17 FARKLI BRANŞ İLK KEZ AÇILIYOR

KOMEK ve ASEM’de bu dönem mevcut branşlara ilave olarak birçok farklı branşa ilk kez kayıt alınacak. İlk kez açılacak kursların isimleri şöyle:

Arapça Konuşma Kulübü, Bilgisayar Destekli 2 Boyutlu Çizim, Bootstrap ile (Responsive) Duyarlı Web Tasarımı Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Çelik Yapı Tasarımı Geliştirme Uyum Eğitimi, Çocuk Beslenmesi, Çocuk Hakları ve Mevzuatı, Farsça A-2, İşaret Dili ile Dini Kavramlar Öğreticiliği, Kadın Giysileri Bilgisayarlı Kalıp Hazırlama, Kanun, Kat'ı, Kitap Tahlili, Linux Eğitimi, Makinede Maraş İşi, Retorik, Web Tabanlı İçerik Yönetim Sistemleri, Yabancılar İçin Türkçe B-1, Yapma Çiçek Yapımı. (Porselen Çamuru ile)

 

kmk_kyt_8.jpg

KAYITLAR İNTERNETTEN

Konya merkez ve ilçelerde 67 kurs merkezinde faaliyetlerini sürdüren KOMEK ve ASEM’de yeni dönem kayıtları 20 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden yapılacak.

DARU’L-HUFFAZ VE GENÇ YAZARLAR AKADEMİSİNE DE KAYIT ALINIYOR

Öte yandan, KOMEK bünyesinde hizmet veren Hafızlık Sağlama Okulu Daru'l Huffaz ile Alaaddin KOMEK’te açılacak Genç Yazarlar Akademisi’ne de kayıt alınacak.

KOMEK Kurs Merkezi olarak hizmet veren Ali Gav Medresesi’ndeki Daru’l-Huffaz ile lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek Genç Yazarlar Akademisi başvuruları www.komek.org.tr adresinden alınacak.

 

kmk_kyt_1.jpg

Genç Yazarlar Akademisi'nde yapılacak atölye çalışmalarında derse katılan öğrencilerin düşünme, anlama ve yazma becerilerini geliştirmeleri sağlanarak onların geleceğin yazarları arasında yer alması hedefleniyor. Ayrıca ayda iki kere yapılacak “Kitabını Okuyorum, Yazarıyla Yorumluyorum” etkinliği ile de genç yazar adaylarının yazarlarla buluşması sağlanacak.

 

kmk_kyt_5.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :