Komek Kulu Kurs Merkezi Açıldı

Komek Kulu Kurs Merkezi Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Kulu Kurs Merkezi açılarak hizmet vermeye başladı.

Kulu Belediyesi eski hizmet binasının 2. katında hizmet vermeye başlayan KOMEK'in açılışı, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, İsveç Kulu Fahri Konsolosu Erdal Akdeve, Kulu Belediyesi  Meclis üyesi Etem Ateş, KOMEK Şübe Müdürü Abdullah Kaleli'nin katılımıyla gerçekleşti.

Ahmet Köseoğlu, yaptığı açıklamada, Kulu'dan şu ana kadar 480 başvuru olduğunu, bunun ilk aşamada iyi bir sonuç olduğunu belirtti.

Köseoğlu, Kulu'da şu an 18 branşta hizmet verdiklerini, bu sayının ileride daha da artacağını düşündüklerini belirterek, "Kulu'daki kurslarımıza ilgi arttığı müddetçe yeni bir bina yapmayı dahi düşünebiliriz" dedi.

Ahmet Köseoğlu, gerekli şartlar oluştuğu takdirde Tavşançalı'ya da yaklaşık 100 kişilik bir kurs yeri açabileceklerini söyledi.

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız da bundan önceki kursları Milli Eğitim onaylı olarak Kulu Belediyesi bünyesinde bazı branşlarda açtıklarını bildirdi.

Bundan sonra Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursların yanında Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kulu Belediyesi iş birliği ile KOMEK kanalıyla, ortaklaşa daha profesyonelce bir eğitim verileceğini dile getiren Yıldız, "Kursiyerlerimizin burada almış oldukları eğitimlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi

Yıldız, Hanımlar Lokalini de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte açacaklarını bildirdi.