Kolombiya'daki uçak kazası

Kolombiya'daki uçak kazası

UNGRD Genel Müdürü Perez, kazada 71 kişinin öldüğünü ve arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı

BOGOTA (AA) - Kolombiya Ulusal Risk ve Afet Yönetimi (UNGRD) Genel Müdürü Carlos Ivan Marquez Perez, ülkedeki uçak kazasında 71 kişinin hayatını kaybettiğini ve kurtarma çalışmalarının sona erdirildiğini bildirdi.

Perez, kazanın yaşandığı Cerrogordo'da gazetecilere arama kurtarma çalışmalarındaki son durumla ilgili bilgi verdi.

Kazanın ilk saatlerinde uçakta 81 kişinin bulunduğu yönünde bilgi verildiğini aktaran Perez, Brezilya ile Bolivya'daki uçuş listelerinin de karşılaştırıldığını, kaza sırasında uçakta 77 kişinin bulunduğunun ve 71 kişinin hayatını kaybettiğinin netleştiğini söyledi.

Uçağa binmeyip hayatta kalan 4 kişinin Brezilya'da olduğunu ifade eden Perez, arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini sözlerine ekledi.

Kolombiya basınında ayrıca, RJ85 tipi uçakların daha önce de kazalara karıştığı ve bunlarda 200'ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği yönünde haberlere yer verildi.

Bolivya'nın Santa Cruz şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüştü.

Kolombiya'daki uçak kazası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :