Kolombiya'daki barış görüşmeleri

Kolombiya'daki barış görüşmeleri

Askeri yetkililerden oluşan Kolombiya heyet Havana'ya gönderildi

BOGOTA (AA) - Kolombiya hükümetiyle Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında barış görüşmeleri sürerken, Kolombiyalı askeri yetkililerden oluşan bir heyet, ateşkes ve çatışmayı sona erdirme konularında müzakere heyetine tavsiyeler de bulunmak üzere Küba'nın başkenti Havana'ya gönderildi. 

Havana'ya vardığı açıklanan ordu Generali Jorge Enrique Mora Rangel ve emniyette görevli General Óscar Adolfo Naranjo Trujillo'nun liderliğindeki alt komitenin, nihai anlaşma imzalanırsa silahsızlanma, seferberliğin sona ermesi ve ateşkes girişimlerinin yapılandırılması amacıyla oluşturulduğu belirtildi. 

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, düzenlediği basın toplantısında, "Barış, tavsiye olmadan, girdi olmadan, silahlı kuvvetlerin ve polisin katılımı olmadan sağlanamaz" dedi. 

Alt komitenin, 2012 Kasım'dan bu yana süregelen barış görüşmelerine doğrudan katılmayacağı kaydedildi. Kolombiya hükümetinin temsil eden müzakere heyetinin başında Humberto de la Calle bulunuyor ve görüşmelerde, şu anda kurbanlar meselesinin ele alındığı belirtiliyor. 

Kolombiya'da 1964'ten beri süren ihtilaf, 220 bin kişinin ölümüne, 25 bin kişinin ortadan kaybolmasına ve 5,7 milyon kişinin yer değiştirmesine neden olmuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı