Kolombiya'da Zika virüsünden 3 kişi öldü

Kolombiya'da Zika virüsünden 3 kişi öldü

NEW YORK (AA) - Kolombiya'da, Zika virüsü bağlantılı "Guillain-Barre Sendromu" görülen 3 kişinin öldüğü bildirildi.Kolombiya Sağlık Bakanlığı, Zika...

NEW YORK (AA) - Kolombiya'da, Zika virüsü bağlantılı "Guillain-Barre Sendromu" görülen 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Kolombiya Sağlık Bakanlığı, Zika virüsü bağlantılı sendromun görüldüğü 3 hastanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Virüsün nadir görülen Gullian-Barre Sendromu'yla bağlantısı olduğu belirtilirken, bu sendromun sinir sisteminin zarar görmesiyle vücutta geçici felce yol açtığı ifade edildi.

- 20 binin üzerinde Zika virüsü vakası

Bu arada Kolombiya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ülkede 2 binden fazlası hamile kadın olmak üzere 20 binin üzerinde Zika virüsü vakası olduğunu açıkladı.

Zika virüsü hastaların 4'te 3'ünde herhangi bir belirti göstermezken, 2 ila 7 gün içinde geçmeyen göz kızarıklığı, ateş, baş ağrısı, eklem ağrısı, enerji kaybı ve kas ağrısı olanların virüsten etkilenmiş olabilecekleri belirtiliyor.

Sivrisinek ısırması dışında, kanla ve cinsel yolla da bulaştığı ortaya çıkarılan virüsün ABD'de de görülmesinin ardından, Florida'da 4 ilçede ve Porto Riko'da olağanüstü hal ilan edildi.

Latin Amerika'da 25 ülkede görülen virüs nedeniyle hafta başında Cenevre'deki merkezinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştiren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünya genelinde acil durum ilan etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :