Kolombiya'da hükümet ve FARC arasındaki görüşmeler

Kolombiya'da hükümet ve FARC arasındaki görüşmeler

Taraflar, silah bırakma takvimi, yasal düzenlemeler, normal hayata geçiş ve topluma geri dönme ile silahların bir daha kullanılmaması gibi konuları ele aldı

BOGOTA (AA) - Kolombiya hükümeti ve Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) temsilcilerinin, barış anlaşması ve silah bırakma takvimindeki durumu görüştüğü iki günlük toplantı sona erdi.

Hükümet ve FARC arasında yapılan barış anlaşmasının uygulama organlarından Yüksek Barış Komisyonu tarafından toplantı sonrası yapılan açıklamada, tarafların, barış anlaşmasındaki en önemli iki konu sayılan silah bırakma takvimi ve yasal düzenlemelerin yanı sıra silahların bir daha kullanılmamasının garanti altına alınması, yasal hayata geçiş, topluma geri dönme ve toplanma alanlarındaki durum gibi konuları konuştukları kaydedildi.

Hükümetin bu ay içinde toplanma alanlarındaki altyapı ve kamp çalışmalarını tamamlayacağına işaret edilen açıklamada, ayrıca söz konusu alanlara ambulans ve sağlık personeli desteğinin verileceği ifade edildi.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da sosyal medya hesabından, toplantıda ele alınan konuların Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini duyurdu.

Ülke basınında Santos ve FARC’ın "Timochenko" adıyla da tanınan lideri Rodrigo Londono’nun kısa süren bir görüşme yaptıkları yönünde haberler yer aldı.

Toplantıya Yüksek Barış Komisyonu Üyesi Sergio Jaramillo’nun yanı sıra Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin, İçişleri Bakanı Juan Fernando Cristo, Maliye Bakanı Mauricio Cardenaz, Çalışma Bakanı Clara Lopez ile Çatışma Sonrası Dönem Bakanı Rafael Pardo ve çok sayıda düzey yetkili katıldı.

FARC adına da Londono ile örgütün Başmüzakerecisi Ivan Marquez ve beraberindeki heyet toplantıda yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :