Kolombiya'da ELN saldırısı: 1 ölü

Kolombiya'da ELN saldırısı: 1 ölü

Teorama kenti kırsalındaki saldırıda, petrol boru hattını korumakla görevli askerlerden biri öldü, biri yaralandı

BOGOTA (AA) - Kolombiya'nın Teorama kenti kırsalında Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından düzenlenen saldırıda bir asker hayatını kaybetti.

Yerel basındaki haberlere gire, ELN, Norte de Santander yönetim bölgesine bağlı kentin kırsalında petrol boru hattını koruyan askerlere saldırı düzenledi. Saldırıda bir asker öldü, bir asker ise yaralandı.

ELN aynı yönetim bölgesinde 19 Haziran'da Hollandalı iki gazeteciyi kaçırmıştı.

Kolombiya hükümeti ile ELN arasında Ekvador'un başkenti Quito'daki Cashapamba Cizvit merkezinde 7 Şubat'ta törenle başlayan görüşmelerin ikinci turu da Ekvador, Şili, Küba, Venezuela, Norveç ile Brezilya'nın gözlemciliği ve garantörlüğünde devam ediyor.

Yaklaşık bin 500 militanı olduğu tahmin edilen ELN ile ilk turu 6 Nisan'da sona eren görüşmelerin ardından taraflar, belirlenecek bir pilot bölgede mayın temizleme çalışmalarının yürütüleceğini ilan etmişti.

Ekvador'un yeni Devlet Başkanı Lenin Moreno'nun da görüşmeleri destekleyeceklerini açıklamıştı.

Görüşmelerin ikinci turu yine Quito'da 17 Mayıs'ta başlamıştı.

Örgütün süreç içinde saldırılarını sürdürmesi ve adam kaçırmaya devam etmesi Kolombiyalıların yanı sıra hükümetin örgütle yürüttüğü görüşmelerdeki başmüzakerecisi Juan Camilo Restrepo'nun tepkisini çekmişti. Restrepo, 11 Haziran'da, ELN'nin adam kaçırma eylemleri devam ettikçe barış sürecinin çok zor yürüyeceğini ima etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :