Kolombiya'da düşen yolcu uçağı

Kolombiya'da düşen yolcu uçağı

- FIFA Başkanı Infantino:"Chapecoense Kulübü'nün taraftarları ve tüm futbol camiasına en içten duygularımla başsağlığı diliyorum"

ANKARA (AA) - FIFA Başkanı Gianni Infantino, Brezilya'nın Chapecoense kulübünü taşıyan uçağın Kolombiya'da düşmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Infantino, FIFA'nın internet sitesinden yayımlanan mesajda, kazadan ötürü şaşkın ve büyük üzüntü içinde olduğunu belirterek, "Futbol dünyası için çok üzücü bir gün. Bu zor zamanda iyi niyet dileklerimiz, kazada yaşamını yitirenler, aileleri ve arkadaşlarıyla. Chapecoense Kulübü'nün taraftarları ve tüm futbol camiasına en içten duygularımla başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Bolivya'nın Santa Cruz şehrinden Kolombiya'nın başkenti Medellin'e hareket eden ve 81 kişinin (9'u mürettebat, 72'si yolcu) bulunduğu uçak, Medellin'in dışındaki dağlık araziye düşmüştü. Kolombiyalı yetkililer, yaralı olarak kurtulan 5 kişiden 3'ünün Chapecoense Kulübü'nden Alan Ruschel, Marcos Danilo Padilha ve Jackson Follmann olduğunu bildirmişti.

Uçakta yer alan Chapecoense takımı, Sudamericana Kupası finalinin ilk karşılaşmasında, 1 Aralık Perşembe günü Kolombiya ekibi Atletico Nacional ile karşı karşıya gelecekti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :