Kolombiya'da barış görüşmelerine ara verilmesi

Kolombiya'da barış görüşmelerine ara verilmesi

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, görüşmelerin kesilmesine neden olan rehinelerin gelecek hafta serbest bırakılacağını açıkladı

BOGOTA (AA) - Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile Küba'da yürütülen barış görüşmelerinin kesilmesine neden olan, aralarında bir generalin de bulunduğu rehinelerin gelecek hafta serbest kalacağını açıkladı. 

Santos, twitter hesabında yaptığı açıklamada, FARC ile barış görüşmelerine ara verilmesine neden olan beş rehinenin gelecek hafta özgürlüklerine kavuşacağını söyledi. 

Kolombiyalı General Ruben Dario Alzate Mora, Yüzbaşı Jorge Rodriguez ve avukat Gloria Urrego geçen pazar günü Las Mercedes'te, iki asker Cesar Rivera ve Jhonatan Diaz da iki hafta önce Venezuela sınırı yakınında Arauca'da kaçırılmıştı. 

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, General Alzate Mora'nın kaçırılmasının ardından FARC ile Kolombiya hükümeti arasında iki yıl önce başlayan barış görüşmelerini askıya almıştı. 

Kolombiyalı yetkililer, General Alzate Mora'nın bulunması için helikopterler, keşif uçakları ve bin civarında askerle çalışma başlatmıştı. 

Santos, FARC'ın, başta General Alzate Mora olmak üzere kaçırılan askerlerin derhal serbest bırakmasını istemiş ve ara verilen müzakerelerin yeniden başlamasının buna bağlı olduğunu açıklamıştı. 

Kolombiya hükümetiyle FARC arasındaki barış süreci, Kasım 2012'den bu yana zaman zaman kesintiye uğrasa da sürüyor. Barış görüşmeleriyle 220 bine yakın kişinin hayatına mal olan 50 yıllık anlaşmazlığa son verilmesi amaçlanıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı