Kolombiya Devlet Başkanı Santos, BMGK heyetini kabul etti

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, BMGK heyetini kabul etti

Santos, kaçırılan BM görevlisi için bölgeye bir heyet gönderildiğini açıkladı

BOGOTA (AA) - Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, barış sürecini desteklemek için ülkesini ziyaret eden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) heyetini kabul etti.

Santos ile Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin, İçişleri Bakanı Juan Fernando Cristo ve diğer bakanların başkent Bogota'daki Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino'da heyetle yaptığı toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Toplantının ardından Devlet Başkanı Santos, Uruguay'ın BM Daimi Temsilcisi ve BMGK Mayıs ayı Dönem Başkanı Elbio Rosselli ile İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Santos, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile 2016 yılı haziran ayında ilan edilen ateşkese atıfta bulunarak ülkesinde o tarihten bu yana asker ya da sivil kimsenin FARC'la yaşanan bir çatışmada ölmediğini ve kimsenin kaçırılmadığını belirtti.

Ateşkesin, BM'nin katkılarıyla başarılı olarak uygulandığını dile getiren Santos, "Biz, hükümet ve Kolombiyalılar olarak bu ziyareti, bizim barış sürecimize dünyanın ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin bir desteği olarak görüyoruz." dedi.

- Kaçırılan BM görevlisi için heyet gidecek

Ayrıca Santos, FARC'ın muhalif kanatlarından biri tarafından kaçırılan BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi görevlisi Herdledy Lopez Hernandez'in serbest bırakılması için bölgeye bir heyet gönderildiğini açıkladı.

Hernandez, Guaviare yönetim bölgesine bağlı Miraflores kenti kırsalında FARC'ın, barış anlaşmasını tanımayan muhalif bir grubu tarafından kaçırılmıştı.

BMGK heyeti Kolombiya programına, FARC militanlarının silah bırakması ve topluma geri dönüşleri için belirlenen alanlardan birinde incelemeler yaparak devam edecek. Yüksek Barış Komisyonu ile FARC ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de görüşecek heyetin bugün ülkeden ayrılması bekleniyor.

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, BMGK heyetini kabul etti

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :