Kolluk Gözetim Komisyonu kuruluyor

Kolluk Gözetim Komisyonu kuruluyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- "Dokunulmazlıklar meselesinde hukukun dışında bir şey yok. Yargıdan korkacak bir şey yok. Hukukun dışında hiçbir iş yok. Hukukun dışında atılmış hiçbir adım yok. Her şey hukuk çerçevesinde"- HDP'li Yiğitalp:- "HDP olm

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Dokunulmazlıklar meselesinde hukukun dışında bir şey yok. Yargıdan korkacak bir şey yok. Hukukun dışında hiçbir iş yok. Hukukun dışında atılmış hiçbir adım yok. Her şey hukuk çerçevesinde." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, "Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı" görüşülüyor.

Tasarı görüşmelerinde söz alan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, seçim bölgesinde yaşanan terör olayının ardından, vali ve emniyet müdürünü aradığını ancak görüşemediğini belirterek, "Sayın vali ve emniyet müdürüne geçmiş olsun dileklerimi ancak mesajla iletebildim. Hangi güç 103 bin oy almış vekilin telefonlarına çıkmama yetkisini verdi. Biz bu yetkiyi kimin verdiğini biliyoruz, bunun altında kalmayacağız." diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp de demokrasinin tanımını yaparak, "Bugün demokrasiyle yönetilen ülkede bahsediyoruz ama yüzde 49,5'un tahakkümü yüzde 50'nin üzerinde." ifadelerini kullandı.

Devletin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde "katliam yaptığı" iddiasında bulunan Yiğitalp, şehir merkezlerinde kültür ve tarih varlıklarının, insana dair değerlerin yok edildiğini kaydetti.

Yiğitalp, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda, AK Parti'nin yoğun bir çalışma yaptığını belirterek, "HDP olmayınca siz bu ülkeyi yöneteceğinizi mi sanıyorsunuz. Bu Meclis'in meşru olacağını mı düşünüyorsunuz. Bu Meclis'in hiçbir zaman meşruiyeti olmaz, olmayacak." dedi.

HDP'li milletvekillerine dokunulmazlıklar üzerinden operasyonlar yapılmaya çalışıldığını iddia eden Yiğitalp, "Bizim zaten dokunulmazlık derdimiz yok. Biz dokunulmaz olsak ne olur, olmasak ne olur? Ama 5 milyon insanın iradesini yok saymak demokrasiye saygının ölçütü değildir." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da HDP'li Yiğitalp'in sözleri üzerine, sataşma gerekçesiyle söz alarak, "Kimin katliam yaptığını halk iyi biliyor. Halk bütün bunların cevabını sahada veriyor, sandık konulduğunda da verecek. Katliamı yapanlar teröristler, o teröristlere ilişkin ağzınızdan tek bir söz çıkmıyor, tek bir olumsuz söz söylemiyorsunuz. O insanların ölümünden de sorumlu olanları da bu millet biliyor. Şehitlerin hayatını kaybetmesinden de sorumlu olanları biliyor." yanıtını verdi.

AK Parti'nin politikasının bu ülkeye, insanlara, halka, kamu güvenliğine bir meydan okuma olduğunda, bunu cevaplamak olduğunu vurgulayan Bostancı, şöyle devam etti:

"Asıl olan devletin, kamunun güvenliği için mücadele ederek terörün karşısına çıkmasıdır. Bunun altında kalanlar, terörün diliyle bu işleri değerlendirenlerdir. Biz herkese, milletten oy almış herkese saygı duyarız. Dokunulmazlıklar meselesinde hukukun dışında bir şey yok. Yargıdan korkacak bir şey yok. Eğer insanlar yargıya intikal etmiş dosyaları itibariyle problemliyse yargı gerekeni yapacak, değilse problem yok. Hukukun dışında hiçbir iş yok. Hukukun dışında atılmış hiçbir adım yok. Herşey hukuk çerçevesinde." değerlendirmesinde bulundu.

Genel Kurul'da tasarı görüşmelerine geçilmeden önce CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Emekli Sandığı Kanununa Bir Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi üzerine söz alarak konuştu.

Akkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun dün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı eleştirerek, verdiği kanun teklifinin memur emeklilerinin hakkının teslim edilmesiyle ilgili olduğunu belirtti.

Yargı kararlarına rağmen, 2 yıldan beri haksızlığın giderilmesi için iktidarın bir kanun teklifinde bulunmadığını anlatan Akkaya, "30 yıldan fazla bu ülkeye hizmet etmiş memurların anasının ak sütü gibi helal olan ikramiyelerinin verilmesi için gelin bu yasa teklifini destekleyin, onların da bu mağduriyetlerini ortadan kaldıralım." dedi.

Yapılan oylama sonucunda Akkaya'nın kanun teklifi reddedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :