Kolat: Konya ve Türkiye için umutluyuz

Kolat: Konya ve Türkiye için umutluyuz

Selçuklu Sanayici İşadamları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, Türkiye'de 10 Ağustos tarihi itibariyle yeni bir dönemin başladığını...

Selçuklu Sanayici İşadamları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, Türkiye'de 10 Ağustos tarihi itibariyle yeni bir dönemin başladığını, Başbakanlık koltuğuna da Konya Milletvekilimiz hemşerimiz değerli ilim adamı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun gelmesinin, Konya ve Türkiye için çok olumlu bir sürecin başlangıcı olacağını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Kolat şu görüşlere yer verdi:

"Konyalılar olarak bizler ve tüm vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda çıkan karar büyük bir memnuniyet yaratmıştır. Ak Parti'nin tüm kademelerinden çıkan sonuç ve yapılan kongrenin ardından da Sayın Davutoğlu ismi etrafında birlik ve beraberlik sağlanması da başta ekonomi olmak üzere her alanda olumlu bir tepki almıştır. Başarılı bir bakanlık dönemi geçiren ve halkın tüm kesimi tarafından da olumlu karşılanan Davutoğlu'nun, yapılan kongre sonunda partisinin genel başkanlığına seçilmesi ve Başbakanlığa atanacak olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Anadolu'nun topraklarından çıkan ve zorlu bir hayatın ardından her kademede üstün başarı göstererek örnek bir insan olan Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun bundan sonra üstleneceği görev de oldukça  zor ve meşakkatlidir.  Biliyoruz ki; Torosların havanını teneffüs eden,  Davutoğlu'nun bu görevi de üstün bir başarı sağlayarak yapacağına inancımız tamdır. Tüm Konya'da Davutoğlu isminin yanında olacaktır ve en büyük destekçileri de yine hemşerileri olacaktır.

Türkiye'nin büyümesini istemeyenler, ekonomi de söz sahibi olmasına tahammül edemeyenlerin sürekli olarak ayak oyunlarıyla çelme takmaya çalıştıkları aşikardır. Artık, birbirimize güvenmeli ve birbirimize inanmalıyız. Çünkü, birlikten güç doğacağına inanıyoruz.

Yeni Türkiye’nin en önemli mimarlarından birisi olacak olan Ahmet Davutoğlu başbakanlığında, Türkiye’nin büyüme trendi hızlanacak, söz sahibi olma yolunda daha önemli bir misyon edinecektir. Davutoğlu bizim gurur kaynağımız olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bu vesile ile Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na üstlendiği  yeni görevinde üstün başarılar dilerken, yalnız olmadığını, başta Konya, Anadolu ve tüm Türk halkının arkasında olduğunu, O'nun da bu güce inanarak başarılı çalışmalara imza atacağına olan inancımız sonsuzdur." 

Kolat, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte Konya'nın da şahlanacağını,  2023 vizyonuna daha erken ulaşmak için  yapılması gerekenlerin ivedilikle yapılacağına inandığını sözlerine ekledi.