Kocasinan'da öğrenciler arası ses yarışması düzenlendi

Kocasinan'da öğrenciler arası ses yarışması düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kocasinan ilçesinde öğrenciler arasında "Halk Müziği Ses Yarışması" düzenlendi.Kocasinan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya...

KAYSERİ (AA) - Kocasinan ilçesinde öğrenciler arasında "Halk Müziği Ses Yarışması" düzenlendi.

Kocasinan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğü işbirliğiyle okullar arası "Halk Müziği Ses Yarışması" gerçekleştirildi.

Gençlerin halk müziğine olan ilgi ve farkındalıklarını artırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya katılanlar sahnede ter döktü.

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, yarışmayla Türk kültürünün en iyi şekilde korunduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a teşekkür etti.

Yarışmada, ilkokullar arasında birinci Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet ilkokulu öğrencisi Muammer Yüksel, ikinci Şehit Üsteğmen Ümit Bekem ilkokulu öğrencisi Koray Uçar, üçüncü ise Mithatpaşa ilkokulu öğrencisi Huri Melek Işık oldu.

Ortaokullar arası sıralamada ise Ergenekon Ortaokulu öğrencisi Sema Dündar birinci, Sümer Ortaokulu öğrencisi Ahmet Can Özcan ikinci, Boztepe Ortaokulu öğrencisi Özlem Demirdere de üçüncü oldu.

Liseler arasında ise birinciliği Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencisi Turan Eren Demir, ikinciliği Tacettin Veli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hanne Meryem Akol, üçüncülüğü ise Fevziye Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Burcu Tüfek elde etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :