Kocasinan Belediyesi'nden yerli otomobile destek

Kocasinan Belediyesi'nden yerli otomobile destek

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2023 hedefleri doğrultusunda yüzde yüz yerli otomobile destek verdiklerini ve Kayseri'de milli...

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2023 hedefleri doğrultusunda yüzde yüz yerli otomobile destek verdiklerini ve Kayseri'de milli otomobilin üretilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerjist takımı, yaptıkları elektrikli araç 'VoltaCar'a desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Başkan Çolakbayrakdar, yüzde yüz yerli olarak üretilen elektrikli otomobili VoltaCar'ı yakından inceledi.

VoltaCar ekibini başarılarından dolayı tebrik ederek söze başlayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin desteklediği projenin uluslararası bir yarışmada 6. olması şehir adına gurur verici olduğunu belirterek, "Bugün gördük ki yerli otomobilin ilk temelleri Kayseri’den ortaya çıkacak. Yüzde yüz yerli bir otomobilin üretilmesi için Kayseri'mizde ve Erciyes Üniversitemizde bu potansiyeli, kabiliyeti ve yeteneği görüyoruz. Projenin tamamlanmasına inşallah emin adımlarla ilerliyoruz." diye konuştu.

Vatandaşın hayatını daha da kolaylaştırmak için her türlü çalışmaların içerisinde olduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Belediye olarak yolları yapıyoruz. Yolları yapmakla yetmiyor yolların üzerinde geçecek araçlarında üretilebilmesi için destek veriyoruz ve katkı koyuyoruz. İnşallah 'Milli' bir aracın Kayseri’de üretilmesini göreceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :