Kocaman, Konyaspor camiasına ümit verdi

Kocaman, Konyaspor camiasına ümit verdi

Başarılı bir sezon geçirmesine rağmen sürekli sezon sonunda görevi bırakacağı iddia edilen Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, gelecek sezonda takımda kalacağını söyle

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman gelecek sezonda takımın başında olacağını açıkladı.
Başarılı bir sezon geçirmesine rağmen sürekli sezon sonunda görevi bırakacağı iddia edilen Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, gelecek sezonda takımda kalacağını söyledi. Birkaç gün öncesine kadar kafasında soru işaretleri olduğunu söyleyen Aykut Kocaman, “Tabi ki kafamda bir takım soru işaretleri vardı. Ancak son birkaç gündür Futbol Şube Sorumlumuz Selçuk Aksoy ile konuşuyoruz. Şu an için herhangi bir sorun görünmüyor. Konyaspor’un farklı bir yönde tasarrufu yoksa eğer. Gelecek senenin planlamalarını yapıyoruz. Sezon hazırlıkları noktasında çok başarılı bir devre arası geçirdiğimiz söylenemez. Ama o dönemde taraftara sizlerin aracılığı ile şöyle söylemiştim: ‘İşler yavaş yavaş yoluna girecek. Kimse merak etmesin.’ Güzel sezonlardan bir tanesini geçirdik. Yine bu durumdan yola çıkarak önümüzdeki sene ile ilgili yeniden bir çağrı yapalım. Kimsenin kaygısı olmasın” dedi.

"BÜYÜK TAKIMLARA KARŞI ALDIĞIMIZ GALİBİYETLERİN ETKİSİ FARKLI OLUYOR"
Beşiktaş galibiyetini değerlendiren Kocaman, “Bizim ana hedefimiz sezon sonunda düşme hattından uzak olmaktı. Karabükspor maçıyla birlikte oynadığımız oyun ve aldığımız sonuçlarla bunu gerçekleştirmeyi başardık. Beşiktaş maçı da bizim bu iyi gidişatımızı taçlandıran maçlardan biri oldu. Büyük takımlara karşı alınan galibiyetlerin hem şehre hem de takıma etkisi çok farklı oluyor. Hem oyuncularım adına hem de şehir adına çok mutluyum. Maça gelirsek, ilk yarı istediğimiz gibi oynandı. Ama ikinci yarıda hem Beşiktaş’ın mutlak kazanma arzusu, hem de bizim son haftalarda yaşadığımız zihinsel yorgunluk Beşiktaş’ın baskılı oynamasına neden oldu. Ancak yüksek mücadele kalitemiz ve arzumuzla maçı ne kadar istediğimizi göstererek oyunu tutmasını bildik. Ve sahadan da galibiyetle ayrıldık” diye konuştu.

"RİZESPOR MAÇINI KAZANIRSAK 8. SIRA GARANTİ OLACAK"
Torku Konyaspor’un hafta sonu oynayacağı Çaykur Rizespor maçı ile birlikte günlerdir gündemde olan Avrupa Ligi ihtimalini de değerlendiren deneyimli teknik adam, “Çaykur Rizespor maçını kazanırsak 8. sıra garanti olacak. Bir alt sıramızda Mersin İdmanyurdu olduğu için Avrupa kupalarına katılma anlamında 7. sıra ile 8. sıra arasında bir fark olmayacak. Üzerimizdeki takımlardan bazılarının bir takım nedenlerden dolayı Avrupa kupalarına katılamayacakları söyleniyor. Ancak şu an sadece söylem. Şu an için net bir şey söylemek zor. Biraz daha bekleyip durumu görmekte fayda var. Ancak bizim birincil önceliğimiz Çaykur Rizespor maçını kazanmak. Yarın kampa girip Rizespor karşısında edindiğimiz kazanma alışkanlığını devam ettirmek istiyoruz. Rizespor son maçını kazanarak kümede kalmayı başardı. Kaygıların uzağında bir maç oynayacağız. Umarım kazanırız” şeklinde konuştu.

ÇAYKUR RİZESPOR HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Öte yandan Torku Konyaspor hafta sonu sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını devam ediyor. Antrenman öncesinde Türkiye Beyazay Derneği Konya Şubesi futbolcu ve teknik heyeti ziyaret etti. Futbolcular engelli öğrencilere forma ve atkı hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına geçen futbolcular düz koşu ve ısınma hareketleri yaptı. Ardından oyuncular antrenmanı pas çalışmasıyla sürdürdü.
(BÇ-TK-S)