Kocaeli'nde toplu temel atma töreni

Kocaeli'nde toplu temel atma töreni

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bugün bir veri açıklandı. Geçen yılın aynı ayına göre ekim ayında kurulan şirket sayısı 4 bin 325 artmış. Aynı zamanda kapanan şirket sayısı da 882 olarak gerçekleşmiş. Bu rakamlar, ekonominin ne kadar güçlü olduğunun güzel bir göstergesidir" dedi.

Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Dilovası ilçesinde düzenlenen 5 projenin temel atma töreninde, Türkiye'nin 12 yıldır küresel krizdeki bir yıl hariç kesintisiz büyüdüğünü, büyümeye de devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin büyümesinin, daha fazla yatırım yapması, halkın refahının artması anlamına geldiğini belirten Işık, bu büyümenin ülkenin yatırımlarına da yansıdığını vurguladı.

"Türkiye büyüyor, Türkiye büyüdükçe Kocaeli büyüyor" diyen Işık, "Kocaeli büyüdükçe Dilovası büyüyor. Dilovası büyüdükçe Kocaeli büyüyor. Kocaeli büyüdükçe Türkiye büyüyor. Birbirini besleyen, birbirinden beslenen bir büyüme ve gelişme anlayışı var. Bugün bir veri açıklandı. Geçen aynı ayına göre ekim ayında kurulan şirket sayısı 4 bin 325 artmış. Aynı zamanda kapanan şirket sayısı da 882 olarak gerçekleşmiş. Bu rakamlar ekonominin ne kadar güçlü olduğunun güzel bir göstergesi" ifadesini kullandı.

Toplamda 86 milyon liralık 5 tesisin temel atma töreni vesilesiyle bir araya geldiklerini aktaran Işık, Dilovası'nın, AK Parti iktidara geldiğinde Kocaeli'nin her açıdan en sorunlu bölgesi olduğunu, şu anda ise şehrin nüfus başına en fazla yatırım alan ilçesi konumuna geldiğini kaydetti.

AK Parti iktidarında, İzmit Büyükşehir Belediyesinin sınırlarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesiyle genişlettiklerini, Dilovası'nı büyükşehir sınırları içine aldıklarını hatırlatan Işık, şöyle konuştu:

"2004-2009 döneminde yoğun altyapı çalışmasına girdik. 2008 yılında baktık, Dilovası belde olarak daha hızlı büyüyemeyecek, nüfusu 50 binin altında olmasına rağmen ilçe yaptık. 2009-2014 yıllarında şu ana kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 100 milyon lirayı aşkın yatırımla Dilovası’nın alt ve üst yapısını tamamen yeniledi. Bu, Dilovası’na yaptığımız yatırımların en güzel göstergesidir." 

Işık, Dilovası ilçesine çok sayıda yatırım yaptıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnşaatı devam eden spor salonu, İŞKUR ilçe şubesi, Dilderesi ıslahı, Diliskele Mahallesi'ndeki yeni ilköğretim okulu, Devlet hastanesi ek bina inşaatı, Yılport’un Endüstri Meslek Lisesi inşaatı, Polisan’ın spor salonu inşaatı, yakında başlayacak konut projelerini başlattık. Eyrence Kavşağı Projesi'nin tamamlanmasıyla ilçenin muzdarip olduğu batı kavşağının giriş çıkışı da çözülecek. O zaman Dilovası’nın ulaşımı artık kökten çözülmüş olacak. Dilovası Kent Meydanı ve Kültür Merkezi'nin inşaatı da devam ediyor. İmam Hatip Lisesinin inşaatı bitmek üzere."

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 60 milyon lira atık su arıtma tesisi ve kolektör hattıyla Dilovası'na bir kalemde yatırım yaptığını vurgulayan Işık, Türkiye’nin hangi noktadan hangi noktaya geldiğinin göstergelerinden birinin bugün atacakları temeller olduğunu dile getirdi. 

Işık, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Dilovası’nın gelişmesinde ve kalkınmasında emek veren milletvekillerine, Kocaeli Valisi'ne, Orman ve İşleri Bakanlığına teşekkür ederek, "Özellikle bugüne kadar Türkiye'ye ve Kocaeli'ne birçok eserler kazandırmış bakanımız olan Veysel Eroğlu'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı