Kocaeli'nde soluk borusuna balon kaçan çoçuğun ihmal nedeniyle öldüğü iddiası

Kocaeli'nde soluk borusuna balon kaçan çoçuğun ihmal nedeniyle öldüğü iddiası

Dilovası ilçesinde soluk borusuna balon kaçan 1,5 yaşındaki Yusuf Tuğra Şanlı'nın ailesi, çocuklarının ölümünde ihmaller zinciri olduğunu iddia etti

KOCAELİ (AA) - Dilovası ilçesinde soluk borusuna balon kaçan 1,5 yaşındaki Yusuf Tuğra Şanlı'nın ailesi, oğullarının sağlık görevlilerinin ihmali nedeniyle öldüğünü iddia etti.

Baba Kürşad Kemal Şanlı (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin ev işi yaptığı sırada, balonla oynayan oğlunun dengesini kaybederek düşmesi sonucu, balonun soluk borusuna kaçtığını söyledi.

Şanlı, ağlamaya başlayan bebeğinin balon yuttuğunu fark eden annesi Seyhan'ın komşularından yardım istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Komşular hemen eve geliyor ancak oğlumun rengi değişmiş. Hemen ilçedeki özel polikliniğe kaldırıyorlar. Burada kalbinin durması üzerine müdahale ederek çalıştırıyorlar. Beynine oksijen gitmediği için yoğun bakım ünitesi olan hastaneye göndereceklerini söylüyorlar. Ardından ambulansla Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırıyorlar. Ben de iş yerimden hastaneye yetiştim. Burada 2-3 saate yakın bekledik. Sonra bize yoğun bakım ünitesi olan hastaneye sevk edileceğini söylediler. Biz de doktorlara çocuğun içinde balon parçası olduğunu bir kez daha söyledim. Bayan doktor da kendilerinin gereken her şeyi yaptıklarını, çocuğun içinde herhangi bir parça kalmadığını, artık yoğun bakım olan yere götürerek bilincinin yerine gelmesinin bekleneceğini söyledi."

Bunun üzerine Gebze'de özel hastaneye gittiklerini vurgulayan Şanlı, "Burada yaklaşık 2 saat bekledik. Hastanede koşuşturma yaşandı ama çocuğu çıkardıklarında ölmüş olduğunu anladım. Bana 'çocuğun ciğerinde balon parçası kalmış, ameliyat olması gerekiyor' dediler. Farabi Devlet Hastanesi'ne tekrar götürdük. Burada operasyon yaptılar ama oğlum hayatını kaybetti. Oğlumu neden ilk getirdiklerinde ameliyata almadılar? Oğluma can çekiştirdiler. Ortada kaybedilen 3-4 saatlik zaman dilimi var. Oğlum hastane hastane gezdirilmeseydi yaşayacaktı. Ortada ihmaller zinciri olduğunu iddia ediyorum. Yetkililer hakkında dava açacağım" ifadesini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz ise iddiaların incelenmesi ve araştırılması gerektiğini kaydederek, "Valilik oluruyla soruşturma başlattık. Ortaya çıkacak neticeler kesinleşince kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı