Kocaeli'nde kültür-sanat

Kocaeli'nde kültür-sanat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan "Şair" isimli oyun sahnelendi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan "Şair" isimli oyun sahnelendi.

Mehmet Sait Karaçorlu'nun, Ersoy'un hayatından kesitlere yer vererek kaleme aldığı ve Bora Seçkin'in yönettiği oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını, mücadelelerini ve ideallerini anlatan oyunda, şairin edebi eserleri, yaşam felsefesi, ileri görüşlülüğü ve ülkesine olan bağlılığı ele alınıyor.

Dekor ve kostüm tasarımını Mehmet Emin Kaplan, ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu, müziklerini Ali Otyam, ses tasarımını İlker Sevüker, görsel tasarımını Serkan Aktü'nün yaptığı oyunda, Bülent Baytar, Serhat Güzel ve Tarık Keskiner rol aldı.

Oyunun ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, yaşamıyla örnek bir şahsiyet olan Mehmet Akif Ersoy'un tiyatroda canlandırılmasının önemli olduğunu belirterek, oyunculara teşekkür etti.  

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı